Sådan læses TSH Niveauer

March 11 by admin

Thyroidstimulerende hormon udskilles af hypofysen og er en del af kroppens mekanisme, der styrer mængden af ​​thyroid hormoner i kroppen. Thyroid hormoner spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​stofskiftet. Enhver manglende koordinering mellem de organer og mekanismer involveret i stabiliseringen dine thyreoideahormoner resulterer i en unormal hormon niveauer. Disse unormale hormon niveauer påvirker den måde din krop bruger energi og forårsage symptomer såsom vægtøgning eller tab, træthed, nervøsitet, hurtig eller langsom hjerterytme, kold intolerance og søvnbesvær. Læger starter deres vurdering af din skjoldbruskkirtel helbred ved at bestille en TSH test.

Instruktioner

1 Scan din rapport for at finde de normalområdet din laboratorium lister for TSH-niveauer. Normalområdet variere lidt fra laboratorium til laboratorium, samt mellem kønnene og mellem aldersgrupper. Den specifikke normalområdet baseret på din alder, køn og testmetode er angivet i din lab rapport.

2 Sammenlign værdien angivet i din lab rapport mod normalområdet er angivet for dig. Et højere end normalt resultat, generelt angivet med et "H", eller en lavere end normalt resultat angives med et "L" viser en unormal TSH resultat, der berettiger yderligere testning. En TSH værdi, der falder inden for det normale område viser, at din TSH er normalt.

3 Diskuter dit TSH resultat med din læge. En unormal TSH niveau indikerer et problem i din skjoldbruskkirtel helbred, men at fastslå årsagen, yderligere test blod, eller røntgenstråler tider, er nødvendige. Generelt, din læge vurderer din niveauer af thyreoideahormoner (T3 og T4) og sammenligner dem med din TSH niveau. Et højt TSH niveau med lav til normal thyroid hormoner resultater diagnoser hypothyroidisme. Et lavt TSH niveau med normal til høj thyroid hormon resultater diagnose hyperthyreoidisme. Hypofyse skader kan forårsage lave niveauer af TSH, samt lavt thyreoideahormoner niveauer.

TIPS

  • Læger bruger TSH niveauer for at overvåge behandlingen af ​​individer med sygdom i skjoldbruskkirtlen, der allerede er på medicin. Et højt TSH niveau indikerer for lidt hormon medicin, mens et lavt TSH niveau indikerer store mængder af hormon medicin.
  • Fortæl Deres læge om eventuelle medicin du tager, kan nogle lægemidler, såsom aspirin påvirker skjoldbruskkirtlen test.
  • Stress, sygdom og graviditet kan også påvirke dine TSH niveauer.
  • Kontakt din læge for at fortolke dine TSH lab resultater, og aldrig stoppe med at tage medicin uden først at tjekke med din læge.

Related Articles