Sådan Indsæt og Montér en pessar

December 6 by admin

Vagitorier er små plastik ringe som er indsat i vagina til behandling af tilstande som uterin prolaps (når livmoderen kommer ind i vaginale kanal) og stressinkontinens. Vagitorier er individuelt monteret på hver kvinde ved sin læge for at sikre, at pessar er effektiv og komfortabel. Efter pessar er korrekt monteret, kan den let indsættes i hjemmet.

Instruktioner

Indsættelse af pessar

1 Vask og tør dine hænder.

2 Fold pessar i halve. Den pessar bør nu se ud som en "taco", med kurven opad.

3 Placer en DAB af vandopløseligt smøring på pessar kant, hvis det er nødvendigt.

4 Kom i en behagelig stilling til indsætning. De fleste kvinder finder det lettest at indsætte et pessar, mens hugsiddende, ligger ned, eller med det ene ben skjules på en stol eller badekar kant.

5 Spred læberne af vagina med den ene hånd.

6 Indsæt pessar, buede del opad, i vagina. Skub pessar i videst muligt omfang.

Montering af pessar

7 Montér pessar ved at sætte det ind i skeden. Denne proces skal være afsluttet ved kun en læge. Stil med den pessar vil variere, afhængigt af hvilken tilstand det anvendes til at behandle.

8 Kontroller pasformen af pessar, sikre, at der er den korrekte mængde plads mellem pessar og vaginale væg. Lægen vil udføre dette trin.

9 Test pessar ved siddende, stående og hugsiddende at sørge for, at pessar ikke falder ud, og urinering og afføring ikke forekommer. Hvis du føler ubehag, mens du bruger toilettet, pessar er for stor. Hvis du er i behandling for urin stressinkontinens, hoste at teste for lækage.

10 Vælg passende pessar med din læge. Du vil derefter vende tilbage til lægens kontor et par dage senere for en helbredsundersøgelse. Lægen vil kontrollere pasformen igen og se efter tegn på irritation eller allergisk reaktion. Efter denne helbredsundersøgelse, bør patienten komme tilbage en til to uger senere og derefter planlægge en helbredsundersøgelse hvert par måneder.

TIPS

  • Pessar pasform kan ændre sig over tid. Regelmæssige klinik aftaler kan sikre en korrekt pasform, forhindrer ubehag.

Related Articles