Sådan fortolkes Hvad Rx Labels Mean

May 16 by admin

Sådan fortolkes Hvad Rx Labels Mean


Millioner af mennesker modtager receptpligtig medicin hvert år. Ifølge en undersøgelse fra 2006 i Annals of Internal Medicine, 46 procent af de voksne misforstår mindst én af deres recept etiketter. Ikke at forstå en Rx etiket og følge dens anvisninger kan føre til forkert medicinering, og den potentielle risiko for alvorlige helbredsproblemer og overdosis. Hver apotekets labels kan variere en smule, men de er alle forpligtet til at give specifikke oplysninger.

Instruktioner

1 Kontroller toppen af din etiket. Det bør opliste apoteket og dens oplysninger. Kontroller disse oplysninger er korrekte. Nedenfor dette vil du normalt finde din recept nummer. Dette er det nummer, du får brug for, når det drejer sig tid til at genopfylde recept.

2 Kontroller de næste linjer for dit navn og personlige oplysninger. Kontroller, at disse oplysninger er korrekte, og at de har givet medicinen til den rigtige person. Nedenfor der bør være brugsanvisningen. Hvis der står at tage medicinen to gange om dagen, bør den tages hver 12 timer. Hvis den siger at tage tre gange om dagen, bør den tages hver ottende time.

3 Kontroller, at næste afsnit af etiketten viser stoffet navn, dosering, og nogle gange vil det give et lille print beskrivelse af, hvad medicinen skal se ud. Det er vigtigt at undersøge pillerne og matche dem til beskrivelsen.

4 Læs bunden af etiketten for at finde mængden af refills til rådighed, og udløbsdatoen for recept. Tjek disse oplysninger, og hvis ingen genfyldningsemballager vises og dette er en regelmæssig medicinering, skal du kontakte din læge eller apoteket, før du løber tør.

5 Kig efter farvestrålende klistermærker, der også kan placeres på flasken. Disse er normalt advarsler eller særlige anbefalinger. Du vil finde disse mærker til at sige ting som "Tag med mad", "Du må ikke køre bil eller betjene tunge maskiner," eller "Undgå langvarig udsættelse for sollys." Følg disse advarselsmærkater.

Related Articles