Sådan forhindrer livmoderkræft

March 29 by admin

Sådan forhindrer livmoderkræft


Livmoderkræft, undertiden benævnt uterin sarkom, er en sygdom, der påvirker muskler og væv i en kvindes livmoder. Til dato, den nøjagtige årsag til livmoderhalskræft er endnu ikke fastlagt, men læger og forskere har opdaget flere vigtige risikofaktorer. Finde ud af, om du er i fare, og opdage de trin, du kan tage for at hjælpe med at forhindre sygdommen er afgørende for at opretholde en kræft-fri eksistens.

Instruktioner

Bliv fortrolig med livmoderkræft Risikofaktorer

1 Find ud af detaljerne i din families sygehistorie. Cancer er blevet vist at være noget arvelig, så dette er en kritisk risikofaktor.

2 Lær om de primære risikofaktorer forbundet med livmoderkræft. Top udløser omfatter tidligere bækken strålebehandling, race (afroamerikanske kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at udvikle sygdommen), fedme, nogle former for hormonbehandling og infertilitet.

3 Find ud af hvilke allerede eksisterende sundhedsmæssige problemer kan også forårsage livmoderkræft. Eksempler omfatter diabetes, tidlig menstruation (før alder 12) og forsinket overgangsalderen (efter alder 52).

Hjælp Forhindre livmoderkræft med sunde livsstilsvalg

4 Erkend, at der ikke er nogen surefire måder at forebygge livmoderkræft. Du kan kun tage skridt til at hjælpe din generelle sundhed, men der er ingen garantier.

5 Arbejde hårdt for at opretholde en sund, afbalanceret livsstil fuld af nærende mad og regelmæssig motion. Det er blevet bevist, at personer, der er aktive har en meget lavere risiko for at pådrage enhver form for kræft.

6 Overvej standse brugen af prævention og andre hormon behandlinger, da disse er blevet forbundet med livmoderkræft.

TIPS

  • Det er din ret til at kende alle detaljer om din sundhedstilstand og tilstand. Hvis du har spørgsmål om en diagnose, anmode om yderligere oplysninger eller en henvisning til en specialist.
  • Andre bækken kræft kan øge risikoen for at pådrage livmoderkræft. Spørg din læge, hvis brug for en afklaring om eventuelle sygdomme, du har været diagnosticeret med.
  • Hvis du oplever depression, stress eller angst over en kræftdiagnose, og du finde det sværere at håndtere, få professionel hjælp. Terapi angiver ikke svaghed, og kan hjælpe med at holde dig stærk både fysisk og følelsesmæssigt.
  • Vent ikke på nogen unormale symptomer bliver alvorlige, før de søger behandling. Hvis du oplever smerte, blodtab eller andre uforklarlige problemer, så fortæl din læge med det samme.

Related Articles