Sådan bruges en inhalator

June 19 by adminDosisinhalatorer:

Inhalatorer solgt siden 1 Jan 2009 træk et nyt design. Medicinen i dem forbliver den samme, men det drivmiddel, der tvinger medicinen fra inhalatoren dunk i munden er anderledes. Den nye drivmiddel, hydrofluoralkan eller HFA for korte, vil ikke nedbryder jordens ozonlag, hvordan den gamle drivmiddel gjorde. Selvom det er gode nyheder for planeten, betyder det, du måske nødt til at gøre et par ting anderledes, når du bruger din nye HFA inhalator.

Priming

En af de nye ting, du kan få brug for at følge med en HFA inhalator er at prime det. Din nye HFA inhalator vil sandsynligvis nødt til at grundes før du bruger det første gang. Det skal også grundes hvis du ikke har brugt det i 2 uger, eller hvis det er blevet tabt. Kontrollér den vejledning, der fulgte med din inhalator for detaljerne, men her er nogle generelle retningslinjer: Sæt beholderen, bottom up, i holderen. Ryst inhalatoren kraftigt, pege væk fra dig og spray. Gentag denne omrystning og sprøjteprocessen tre eller fire gange. Nu er din inhalator er klar til brug.

Brug af inhalatoren

  • Tag hætten af ​​mundstykket.
  • Du ønsker måske at bruge en spacer, et rør, der bærer medicin fra inhalatoren direkte til munden. En spacer lader patienterne indånder i deres eget tempo, og hjælper med at levere medicinen dybt ind i luftvejene. Afstandsstykker er især nyttigt for små børn og personer, der tager kortikosteroider. Spørg din læge, hvis du ikke er sikker på, om en spacer ville være det rigtige for dig. Hvis du bruger en spacer, fastgøre spacer til inhalatoren.
  • Pust ud, frigive så meget luft som muligt.
  • Hvis du bruger en spacer, sætte den ene hånd omkring spacer og en hånd fast omkring inhalatoren, og placere din mund fast omkring slutningen af ​​afstandsstykket.
  • Hvis du ikke bruger en spacer, placer mundstykket i munden og luk læberne omkring det stramt.
  • Træk vejret dybt, når du trykker så langt som du kan ned på toppen af ​​beholderen. Efter sprayen kommer ud, tage fingeren fra dåsen. (Du vil måske bemærke, at HFA inhalator ikke slipper så insisterende en spray som den gamle inhalator og spray kan smage anderledes. Men medicinen er lige så effektive.)
  • Når du har inhaleret så meget som du kan i ét åndedrag, tager inhalatoren ud af munden, og luk din mund. Hold vejret så længe du kan, op til 10 sekunder, og derefter trække vejret normalt.
  • Hvis din læge har ordineret mere end en spray, vent et minut, ryst inhalatoren, og gentag processen, startende med udånding så meget luft som du kan.

Pleje af din HFA inhalator

HFA inhalatorer kan have tendens til at tilstoppe mere end de gamle inhalatorer, så det er vigtigt at rense dem hver uge. Kontrollér den vejledning, der fulgte med inhalator. Fjern beholderen fra inhalatoren og tage hætten mundstykket. Kør varmt vand gennem inhalatoren i 30 sekunder, så vend det på hovedet og køre varmt vand gennem den anden vej i 30 sekunder. Lad det lufttørre grundigt inden efterfølgende brug.

Dry-pulverinhalator:

  • Sæt din mund omkring mundstykket stramt og inhalere hurtigt og dybt. Fjern inhalatoren fra munden og holde vejret i 10 sekunder, før udånding.

Referencer

Doseringsaerosol Inhaler: Sådan bruges det korrekt. American Academy of Family Physicians. April 2005.

Ventolin HFA Produkt Instruktioner.

Sådan bruger ProAir HFA.

PrventilHFA. Brug af inhalatoren.

CFC-frit inhalatorer. Tid til at skifte. American Lung Association

Next Generation inhalatorer: Hvad dette betyder for dig. American Academy of Allergy Asthma og Immunologi.

Patientinformation: Astma inhalator teknikker i voksne. UpToDate.com. 1 januar, 2009.

HFA drivmiddel. National Jewish Health.

Sådan bruger du din inhalator. Astma Society of Canada.

Related Articles