Sådan Beregn Case Mix Indeks

August 10 by admin

Sådan Beregn Case Mix Indeks


Sagen mix indeks for en sundhedspleje facilitet afspejler omkostninger til at levere tjenesteydelser og behandlinger, som indlagte kræver. Generelt, jo højere CMI er, jo sygere sine patienter, og patienter jo flere ressourcer kræves under behandlingen. Finans afdelinger overveje CMI ved fastsættelsen af ​​den årlige budget, indstilling indlæggelse hospital satser og beregning Medicare refusioner.

Saml Diagnostic Related Group Information

CMI beregninger kræver diagnose-relaterede gruppe koder fra faktureringsoplysninger for hvert udledt indlæggelse. DRG, som er en del af ICD-9-CM kodningssystem, omfatter mere end 700 brede klassifikationer af medicinske tilstande og tjenester, indlæggelse kodere bruger til at tildele fakturering afgifter. DRG gruppe patienter i forskellige kategorier baseret på lighed betingelser. Hver DRG inden for en bestemt kategori omfatter også en numerisk vægt, der afspejler de gennemsnitlige omkostninger forpligtet til at tage sig af patienten. For eksempel ville en DRG vægt på 2,0 indikerer, at en patients tilstand koste dobbelt så meget at behandle som et gennemsnit optagelse.

Beregn CMI

CMI er summen af ​​alle DRG-relative vægte divideret med antallet af patienter i en bestemt periode. De fleste sundhedsfaciliteter beregne CMI både månedligt og årligt. Liste over hver DRG faktureret i beregningsperioden, samt dens tilsvarende vægt. Samlet alle de relative vægte og dividere dette tal med det samlede antal individuelle DRG. Resultatet er hospitalets CMI for beregningsperioden. For eksempel, hvis dit hospital faktureret 35 DRG for en periode på en måned og relative vægte udgjorde 40, CMI i en måned er 0,875 eller 35 divideret med 40.

Analyser Resultater

En CMI beregning kan være nyttige for at foretage sammenligninger og spotting tendenser. For eksempel, hvis din CMI er lavere end andre sundhedsfaciliteter i dit område, kan det indikere, at patienter med alvorlige kvæstelser eller medicinske tilstande søger behandling på konkurrerende faciliteter. På samme måde, en dukkert i din CMI viser en nedadgående tendens i kirurgiske og behandling mængder. Ifølge HC Pro, kan en sundhedspleje information management firma, en CMI der varierer meget inden for en kort periode indikere et behov for at gennemgå fakturering procedurer og arbejde med læger for at sikre de er at give medicinske kodere med korrekte oplysninger.

CMI og Medicare

Fordi Medicare benytter DRG ved beregningen refusioner, CMI spiller en rolle i fastsættelsen af ​​beløb, som Medicare vil refundere dit anlæg. For eksempel, hvis din CMI indeholder DRG for alvorlige sygdomme som hjerte transplantationer eller betingelser med store komplikationer, vil din CMI være høj, da det vil afspejle højere end gennemsnitlige omkostninger til at tage sig af disse patienter. Din facilitet vil mangedoble DRG for hver patient af den blandede sats, et beløb tildelt dig af Medicare til at beregne tilbagebetaling.

Related Articles