Rygning Tager Kæmpe Toll på amerikanske produktivitet

April 20 by admin

Rygning Tager Kæmpe Toll på amerikanske produktivitet


Tidlige dødsfald som følge af rygning koster USA omkring 92 milliarder dollars i tabt produktivitet fra 1997 til 2001 op omkring 10 milliarder dollars 1995-1999, viser en ny føderal rapport.

Når dette tabt produktivitet skøn kombineres med rygerelaterede sundhedsudgifter, beløbet overstiger 167 milliarder dollaren året, hedder det i rapporten.

Trods færre folk rygning, sundhedssystemet og tabte omkostninger produktivitet fortsætter med at stige.

"Vi har set nogle langsomme, støt fald i rygning i de seneste 10 år," siger Ann Malarcher, en ledende forsker i kontoret for rygning og Sundhed på det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC). "Men disse estimater styrke denne cigaretrygning fører til en høj pris, både i sundhedsvæsenet byrde og de økonomiske omkostninger i USA."

Rapporten vises i juli 1 Udstedelse af CDC s sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport.

Rapporten fandt også, at hvert år fra 1997 til 2001 var der nogle 438.000 for tidlige dødsfald i forbindelse med rygning og passiv rygning. Fra 1995 til 1999 skønnes 440.000 mennesker døde hvert år fra ryge-relaterede årsager, hedder det i rapporten.

Malarcher sagde, at der findes effektive strategier til at få folk til ikke at ryge i første omgang, og at holde op, hvis de gør røg. "En af de store strategier er at hæve prisen på tobak. Det afskrækker børn begynder at ryge, og også fører til at holde op blandt mennesker, der er rygere."

Mediekampagner er også effektive, siger Malarcher.

"Andre effektive strategier omfatter begrænse mindreåriges adgang til tobak og reducere udgifterne til rygning-rygestop," Malarcher sagde. Fremme røgfri offentlige rum er også effektiv i at hjælpe folk til at holde op, tilføjede hun.

Hvad hindrer disse strategier er en mangel på penge. "Lige nu, programmerne virkelig underfinansieret," Malarcher sagde. "Vi anbefaler finansieringsniveau til at sætte retning programmer."

Hvis du sammenligner de finansieringsniveauer til alle tabt produktivitet, de koster mindre end 1 procent, tilføjede hun.

Stanton A. Glantz er professor i medicin ved Center for tobakskontrol forskning og uddannelse på University of California, San Francisco. Trods færre rygere, han tilskriver stigningen i sundhedsrelaterede udgifter til en stigning i antallet af sygdomme i forbindelse med rygning, samt stigninger i prisen på lægelige ydelser.

Hvad er der brug, Glantz sagde, er mere aggressive programmer for at tilskynde de unge til ikke at ryge, og at hjælpe dem, der allerede rygere.

"Vi ved, hvordan man hurtigt at reducere rygning," sagde han. "Hvis du fik derude med en smart, aggressiv kampagne, kan du sandsynligvis næsten tørre ryge ud i fem eller seks år. Det ville blive afspejlet i en enorm nedgang i medicinske omkostninger."

Related Articles