Rygere: Pas Bad Air

February 1 by admin

Rygere: Pas Bad Air


Hvis du er uklogt nok til at ryge, du må hellere holde et vågent øje med de lokale luftforurening, en fransk undersøgelse viser.

"Viste vi tydeligt, at hjerteanfald blev forøget med 161 procent, når den luftforurening indeks var høj," siger Dr. Yves Cottin, professor i kardiologi ved Universitetshospitalet i Dijon, der præsenterede resultaterne 9 november på American Heart Associations årlige konference i Orlando, Florida. "Rygere er særligt følsomme over for luftforurening, da vi fandt en tredobling risiko hjerteanfald i rygning befolkning når forureningen er høj."

Risikoen er tæt forbundet med niveauer af fine partikler, som hovedsageligt er genereret af dieselmotorer, undersøgelsen finder.

Cottin og hans kolleger indsamlede data om 322 Dijon residenter indlagt for hjerteanfald i 2001 og 2002, ser på forholdet mellem forekomsten og luftforurening sammenfattet i ATMO indekset, som satser forurening på en skala fra 1 til 10.

Forureningsniveauet steg til 6 eller højere kun 18 dage hvert år, men de dage havde den største forekomst af hjerteanfald, specielt for rygere, siger Cottin.

Rygere "bør reducere eller stoppe rygning under dårlig luftkvalitet dage," siger han. "Rygere er også anbefales til at blive hjemme i løbet af disse dage."

Og høje forureningsniveauer også kræver særlig opmærksomhed på symptomerne på et hjerteanfald på high-forurening dage, i er brug tilfælde øjeblikkelig nødhjælp, siger Cottin.

Den franske rapport er den seneste tilføjelse til "et væld af kortsigtet og epidemiologiske undersøgelser, der viser en sammenhæng mellem kardiovaskulære hændelser og luftforurening," siger Dr. Robert D. Brook, en assisterende professor i medicin ved University of Michigan og en medlem af et ekspertpanel, der skriver et oplæg om emnet for American Heart Association.

"Visse personer er i særlig høj risiko," siger Brook. "De omfatter rygere, ældre, personer med diabetes og børn, i relation til astma. Dette fund er blevet kopieret i hele verden, og en forening er også fundet med risiko for slagtilfælde."

Cottin siger hans gruppe studerer den mekanisme, hvormed luftforureningen forårsager hjerteanfald og andre hjerte-kar problemer. Der er beviser for, at forurenende stoffer kan bidrage til en inflammatorisk proces, der fører til brud på fede indskud kaldet plaques, frigiver blodpropper, der blokerer blodkar, siger han.

Nogle aviser offentliggøre oplysninger om lokale luftforurening på regelmæssig basis, siger Brook. Luftforurening aflæsninger til institutioner over hele landet også er tilgængelige dagligt på webstedet for det amerikanske Environmental Protection Agency.

Related Articles