Rolig efter en Ægteskabelig Storm? Se til Hustru, undersøgelse tyder

November 11 by admin

Rolig efter en Ægteskabelig Storm?  Se til Hustru, undersøgelse tyder


Et lykkeligt ægteskab kan afhænge af en kone at kunne falde til ro efter en opvarmet argument. Men en mands evne til at køle af efter en kamp har lidt at ingen indvirkning på langsigtet ægteskabelig tilfredshed, viser en ny undersøgelse.

Forskere ser på, hvordan mere end 80 midaldrende og ældre heteroseksuelle par udvundet fra uenigheder, og fandt, at begge ægtefæller var lige i stand til at slå sig ned efter en konflikt.

Ægteskaber, hvor koner hurtigt dulmer efter en tvist, var imidlertid den lykkeligste i både kort og lang sigt, ifølge undersøgelsen, som blev offentliggjort online November 4 i tidsskriftet Emotion.

"Når det kommer til at styre negative følelser under konflikten, koner virkelig noget," undersøgelse forfatter Lian Bloch, en assisterende professor ved Stillehavet Graduate School of Psychology, sagde i en pressemeddelelse fra University of California, Berkeley.

"Følelser som vrede og foragt kan virke meget truende for par," sagde hun. "Men vores undersøgelse tyder på, at hvis ægtefæller - især hustruer - er i stand til at berolige sig selv, kan deres ægteskaber fortsat trives."

Kvinder er generelt blev betragtet som husholdere og stifter fred i parforhold, siger forskerne, men denne undersøgelse er blandt de første til at undersøge denne effekt over en lang periode.

Forbindelsen mellem koner 'evne til at kontrollere følelser og større ægteskabelig tilfredshed var mest tydeligt, når kvinder, der anvendes "konstruktiv kommunikation" at køle uenigheder, studere ledende forfatter Robert Levenson sagde i pressemeddelelse.

"Når hustruer diskutere problemerne og foreslå løsninger, det hjælper par håndtere konflikter," sagde Levenson, en psykolog ved University of California, Berkeley. "Ironisk nok, kan dette arbejde ikke så godt for ægtemænd, der hustruer ofte kritiserer for at springe ind i problemløsning tilstand for hurtigt."

Related Articles