Robot Hand May Speed ​​Stroke Recovery

January 26 by admin

Robot Hand May Speed ​​Stroke Recovery


Robotteknologi giver svækkede patienter med slagtilfælde en hjælpende hånd - bogstaveligt talt.

Forskere ved University of California, Irvine, siger en robot hånd hjælper patienterne genvinde styrke og bevægelse, så de kan udføre simple handlinger som at gribe og frigive objekter.

"Robotter kan hjælpe patienter reducere invaliditet efter slagtilfælde," siger ledende forsker Dr. Steven C. Cramer, lektor i neurologi, anatomi og neurobiologi. "Folk, der havde svaghed måneder til år efter slagtilfælde kunne have bedre bevægelse i deres arm og hånd som følge af robotten terapi."

Cramer var planlagt til at beskrive den nye enhed, kaldet Hand-Wrist Hjælpe Robotic Device (HOWARD), onsdag den amerikanske Stroke Association årsmøde, i San Francisco.

I undersøgelsen, Cramer og kolleger arbejdede med syv kvinder og seks mænd, i gennemsnit 63 år, som havde fået et slagtilfælde.

Mere end tre måneder efter deres slag, alle patienter havde moderat svækkelse og nedsat funktion i deres højre hånd, selv om hånden ikke var helt lammet eller ude af stand til at føle.

Forskerne først afprøvet den resterende styrke i højre hånd og hvor godt patienterne kunne presse. "Vi så også på ting, folk ville bekymre sig om - ting som at tage en kop og holde den uden at spilde det," Cramer forklaret.

Under sessioner blev patientens hånd spændes på robotten. "Som de flyttede deres hånd, disse metalbeslag, velcro-ed til bagsiden af ​​hånden, målt, hvor godt de var på vej," Cramer sagde. "Hvis de ikke kunne afslutte bevægelsen, ville robotten afslutte bevægelsen for dem," forklarede han.

Bevægelsen koblede klemme hånden og forlængelse af håndleddet, siger Cramer. "Patienterne praktiseret både gribe og frigive dagligdags genstande," sagde han.

Hver patient fik træning med HOWARD i 15 to-timers sessioner terapi fordelt på tre uger.

Ved udgangen af ​​tre uger havde alle patienter forbedret deres evne til at forstå og frigive objekter, siger forskerne.

Alle patienterne viste forbedring i evnen til at udføre opgaver, den virkelige verden, såsom at gribe en blok, gribende et drikkeglas, kneb for at hente en lille marmor eller kugleleje, og lægge deres hånd på hovedet. De viste også signifikant forbedring i test af fingerfærdighed.

Desuden efter tre uger, patienter udviklede et signifikant større vifte af bevægelse i deres hænder og håndled og blev vurderet som mindre handicappet på en standard ergoterapi test.

Under en anden måned for opfølgning, blev mange af de forbedringer i bevægelse vedholdende, men andre forringet, siger Cramer. Det er muligt, at mere arbejde med robotten yderligere vil forbedre bevægelse, bemærkede han.

Cramer mener robotten kan blive en værdifuld del af genoptræning efter slagtilfælde.

"Robotter giver visse fordele for behandling efter slagtilfælde," Cramer sagde. "Der er konsistens, nøjagtighed, holdbarhed og potentialet for tele-rehab," sagde han. "Man kunne behandle 10 patienter i deres hjem fra et enkelt sted."

En ekspert enige om, at teknikken kan være til reel hjælp for patienterne.

"Gennemførelsen af ​​robotteknologi kombineret med virtual reality træning lover til motor nyttiggørelse og forhåbentlig funktionel genopretning for kroniske patienter med slagtilfælde," siger Dr. Ira G. Rashbaum, chef for slagtilfælde rehabilitering ved New York University Medical Center i New York City. "Jeg er glad for at se forskerne kombineret disse bestemmelser med de muligheder for synergi."

Slagtilfælde patienter og deres kære må forstå dog, at der skal være tilstrækkelig resterende motoreffekt i deres arm og hånd til at indlede en vis bevægelse for denne behandling til arbejde, sagde Rashbaum, som også er klinisk lektor i rehabilitering medicin ved New York University School of Medicine.

"Som det er tilfældet med begrænset-bevægelse terapi, er en størrelse ikke passer alle for slagtilfælde rehabilitering patienter," sagde han.

"Det andet punkt at huske på er, at motoren opsving, mens spændende at opnå, ikke nødvendigvis fører til funktionel genopretning," Rashbaum sagde. "Spørgsmålet er, har disse patienter forbedre mange af deres øvre ekstremitet dagligdags aktiviteter, såsom grooming, hygiejne, påklædning, afklædning og toiletbesøg?"

Related Articles