Restless Legs Syndrome Fysiologi

March 11 by admin

Restless ben syndrom (RLS) er en neurologisk lidelse, der forårsager usædvanlige fornemmelser i arme og ben, især benene. Disse fornemmelser er generelt værst når patient er i hvile eller er alt for træt; de normalt lettet ved bevægelse. Da hver patientens oplevelse af RLS er unik, er den lidelse dårligt forstået.

Definition RLS

Nogle RLS syge beskriver fornemmelser som en følelse af bugs snigende inde musklerne i benene; andre oplever kløe, brændende eller endda smerte. Atter andre føler en åndenød, der kun kan afhjælpes ved uophørlige bevægelse.

Ifølge National Institutes of Health, kriterier for diagnosticering af RLS omfatter en trang til at bevæge lemmerne med eller uden fornemmelser, forbedring med aktivitet, forværring af symptomerne, når i hvile og forværring af symptons om aftenen eller om natten.

Typer af RLS

RLS er kategoriseret som enten primær eller sekundær eller nogle gange så tidligt udbrud eller sen debut.

Primær RLS eksisterer uden kendt forårsagende faktor. Det kaldes tidlig debut RLS fordi det kan forekomme hos unge mennesker, som indbyrdes ikke andre helbredsproblemer.

Sekundær RLS er resultatet af en anden sygdomstilstand eller ekstern faktor. Kroniske nyreproblemer, diabetes, åreknuder, thyreoidea sygdom og Parkinsons sygdom er nogle af de forhold, der kan producere RLS. Nogle lægemidler kan også producere sekundære RLS eller udløse episoder i dem, der allerede har symptomer.

Gravide kvinder ofte oplever midlertidige RLS.

Årsager og medvirkende faktorer

Mens årsagen til primær RLS forbliver ukendt, visse faktorer synes at være til stede i de fleste eller alle tilfælde. Mindst halvdelen af ​​primære RLS patienter har en familie historie af sygdommen. RLS er sandsynligvis relateret til dopamin og jern i kroppen.

De fleste patienter med begge typer af RLS til stede med en vis grad af anæmi eller reducerede niveauer af jern. I nogle tilfælde korrigere denne mangel er alt hvad der er nødvendigt. For andre kan behandle jernmangel mindske, men ikke fjerne, symptomerne.

Forskning

Funktionel billeddannelse af hjernen er blevet anvendt til at undersøge forbindelsen mellem dopamin og jern-relaterede markører i hjernevæsken af ​​personer med RLS. Resultaterne er blevet bekræftet af hjernen obduktioner af RLS syge.

Der har været omfattende forskning i den genetiske komponent af syndromet, samt.

Behandling

Livsstilsændringer, herunder ændre motionsvaner og reducere eller fjerne koffein, alkohol og tobak, er den første fremgangsmåde anbefales til RLS syge.

RLS er ofte behandlet med en klasse af lægemidler kaldet dopaminagonister, de samme medicin anvendes til behandling af Parkinsons sygdom. Disse omfatter pramipexol, levodopa / carbidopa og ropinerol. Den RLS fundament anbefaler udelukke alle mulige sekundære årsager til RLS før man overvejer medicinsk behandling, da disse medikamenter ofte har bivirkninger. En af disse, augmentation, kan faktisk forårsage symtpoms forværres til tider. Forskning har også vist, at dopaminagonister kan forårsage ludomani.

Opioider og benzodiazepiner er ordineret til patienter, der har svært ved at sove på grund af RLS, og dem, der oplever smerter med RLS undertiden gives krampestillende medicin.

Der er nogle alternative løsninger på markedet, men ingen af ​​disse har vist sig effektiv.

Related Articles