Psych Episode nærheden fødsler varsle bipolar lidelse

November 20 by admin

Psych Episode nærheden fødsler varsle bipolar lidelse


Nye mødre, der oplever en psykiatrisk lidelse inden for 30 dage efter fødslen, har en øget risiko for at udvikle bipolar lidelse, ifølge en ny undersøgelse.

Forskere undersøgte data fra mere end 120.000 danske kvinder, der er født mellem 1950 og 1991, som havde modtaget første gang psykiatrisk behandling enten som en ambulant eller døgnbehandling for enhver form for psykiatrisk lidelse bortset bipolar lidelse. Blandt de kvinder, 2870 havde for første gang psykiatrisk kontakt inden for et år for at føde deres første barn.

Under opfølgning blev over 3.000 af de 120.000 kvinder diagnosticeret med bipolar lidelse. Af dem, 132 havde for første gang psykiatrisk kontakt inden for et år efter fødslen.

Femten år senere var bipolar lidelse er diagnosticeret i næsten 14 procent af kvinder med første kontakt inden for 30 dage efter fødslen sammenlignet med mindre end 5 procent af kvinder, der havde første kontakt en måned til et år efter fødslen, og 4 procent af dem med første kontakt et år eller mere efter fødslen.

Toogtyve år senere var bipolar lidelse er diagnosticeret i 19 procent af kvinderne, der havde første kontakt inden for en måned efter fødslen, sammenlignet med 6,5 procent af dem, der havde første kontakt inden for en måned til et år efter fødslen, og 5,4 procent af dem med første kontakt et år eller mere efter fødslen.

Undersøgelsen vises online i tidsskriftet Archives of General Psychiatry.

"Barsel har en vigtig indflydelse på debut og forløb af bipolar affektiv lidelse, og undersøgelser har vist, at episoder af postpartum psykose ofte bedst betragtes som præsentationer af bipolar affektiv lidelse, der forekommer i en tid med dramatiske psykologiske og fysiologiske forandringer," forskerne skrev . "Det er også klart, at et stort antal kvinder med det nye udbrud af en psykiatrisk lidelse i perioden umiddelbart efter fødslen ikke modtager en diagnose med bipolar lidelse."

"Den nuværende undersøgelse bekræfter den veletablerede sammenhæng mellem fødsel og bipolar affektiv lidelse og tilføjer specifikt til dette forskningsfelt ved at påvise, at de første psykiatriske kontakt inden de første 30 dage efter fødslen betydeligt forudsagt omdannelse til bipolar affektiv lidelse i follow-up perioden, "undersøgelsens forfattere konkluderede. "Resultaterne viser, at præsentationen af ​​psykisk sygdom i den tidlige postpartum periode er en markør for eventuel underliggende bipolaritet."

Mens undersøgelsen tyder på en sammenhæng mellem psykiatriske episoder hurtigt efter fødslen og bipolar lidelse, betyder det ikke viser årsag og virkning.

Related Articles