PSA-test kunne forbedres Spot prostatakræft

July 26 by admin

PSA-test kunne forbedres Spot prostatakræft


Midt i den kontrovers hvirvlende omkring værdien af ​​PSA-test som en skærm for prostatakræft, dukker nye beviser, at der kan være måder at finjustere screening, så den gavner flere mænd, og samtidig undgå unødvendige biopsier og behandling.

PSA refererer til blodprotein kendt som prostata-specifikt antigen. Højere PSA i blodet kan betyde, at en mand har prostatakræft eller er i større risiko for sygdommen.

Resultaterne af fire undersøgelser med angivelse af de seneste resultater blev præsenteret under et pressemøde mandag på den amerikanske Urologiske Association (AUA) årlige møde i Washington, DC Research fremlagt på medicinske møder bør ses som foreløbig, indtil de er offentliggjort i peer-reviewed medicinske tidsskrifter.

Den første undersøgelse viste, at et mål for PSA, taget før en mand fylder 50, kan måle, hvor sandsynligt, at han er til at dø af prostatakræft senere.

I dette forsøg som havde en usædvanlig lang gennemsnitlig opfølgning på 27 år, næsten halvdelen af ​​de mænd, der døde af prostatakræft havde PSA score på 1,5 eller højere, før de fylder 50, som repræsenterer de øverste 10 procent af scoringer i denne gruppe .

"Disse oplysninger kan være i stand til at forbedre vores evne til at forudsige død af prostatacancer [i en tidlig alder]," sagde undersøgelse forfatter Andrew Vickers, associeret deltage forskning metodelærer på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York City. "En PSA over 1,5 er ikke en grund til at gå i panik, men jeg ville fortælle patienterne, at jeg virkelig har brug for at se dem [igen] i to år."

Den anden undersøgelse, denne gang fra forskere på Johns Hopkins University i Baltimore, konstateret, at nogle mænd over 60 år kan være i stand til at give afkald PSA-test uden unødvendige effekter.

Selv om en universel skæringspunkt var uklart, forskerne gjorde opmærksom på, at mænd med en PSA under 1,0, når de var i 60'erne var mindre tilbøjelige til at udvikle aggressiv prostatakræft.

En tredje undersøgelse så på, hvor hurtigt PSA niveauer steg via en der kaldes prostataspecifikt antigen hastighed (PSAV). Den fandt, at tilføje PSAV til standard screening kan forbedre nøjagtigheden af ​​traditionelle PSA-screening.

Problemet var, at der var en masse falsk positive, siger forfatterne, fra Feinberg School of Medicine ved Northwestern University i Chicago.

Den endelige undersøgelse fra europæiske og amerikanske forskere, også set på PSAV og konkluderede, at denne markør kan være i stand til at lokalisere mere aggressive tumorer.

Igen, når det tilsættes til PSA-testen, kan det give mere præcis indsigt i, hvad PSA-testen faktisk betyder.

"Vi er ikke at gøre eventuelle krav lige nu, men det kan give os fingerpeg om [redigering] praksis," siger undersøgelse forfatter Thomas Neville, chefforsker og grundlægger af Soar biodynamik, i Los Altos, Californien.

Ifølge pressemøde moderator Dr. Christopher Amling, chef for urologi ved Oregon Health & Science University i Portland, ændret AUA sine prostata cancer screening retningslinjer i 2009 at anbefale, at mænd bør begynde screening i en alder 40, eller 45 år senest.

Related Articles