PSA ændringer over tid Forudsige prostatakræft Risk

May 27 by admin

PSA ændringer over tid Forudsige prostatakræft Risk


Svaret på det største spørgsmål i prostatakræft behandling - hvilket kræftformer brug aggressiv behandling, og som er bedst at overlade til "vågent venter" - kan ligge i resultaterne af prostata-specifikt antigen (PSA) test, to undersøgelser tyder.

Men nuværende praksis, som bygger på PSA-niveau og erfaringer fra en enkelt test, muligvis nogle lappeløsninger, siger Dr. Stephen J. Freedland, leder af en af ​​undersøgelserne.

I stedet stigninger i PSA forekommer over en række tests forekommer afgørende i måle kræftrisiko, forklarede han.

"En enkelt behandling er som at se på et øjebliksbillede af et løb," sagde Freedland, en klinisk lærer i urologi ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore. "Watching PSA ændre sig over tid giver et meget bedre billede."

Den hastighed, hvormed PSA niveauer fordoblet over tid var en afgørende faktor til at forudsige død i en gruppe på 379 mænd, der blev opereret for prostatakræft, konkluderer en rapport fra Freedland gruppe offentliggjort i Juli 27 spørgsmålet om Journal of American Medical Association.

"Disse foreløbige resultater kan tjene som nyttige vejledninger til patienter og deres læger til at identificere patienter med høj risiko for prostatakræft dødelighed ... [og] for at tilmelde dem i begyndelsen af ​​aggressiv behandling forsøg" skrev de.

Et andet papir i samme tidsskrift fundet lignende resultater for en langt mere almindeligt scenarie - mænd behandlet med stråling efter at være blevet diagnosticeret med prostatakræft.

Det afgørende forudsige døden i 358 mænd i retssagen var en to-point stigning i PSA aflæsninger. Ud af de 30 dødsfald i undersøgelsen, 28 fandt sted i mænd, hvis PSA steg med mere end to punkter i året før diagnosen.

"The PSA-test er kommet under en masse kontrol, fordi folk har set på niveau, i stedet for ændringer i niveauet," siger ledende forsker Dr. Anthony D'Amico, chef for stråling onkologi på Brigham and Women 's Hospital i Boston. "Denne ændring i PSA af to punkter indvarsler, at sygdommen er over prostata og har brug for mere end prostata behandling."

For mænd, rapporterne har konsekvenser, der starter med deres årlige fysiske eksamen, siger D'Amico. En PSA-test bør være en del af denne eksamen, og en stigning på to punkter fra det oprindelige niveau, uanset hvor højt eller lavt, indikerer, at en biopsi bør gøres for at opdage kræft, sagde han.

"Du har brug for at spore din PSA, ikke blot hvor det er på, men hvor det går," D'Amico sagde.

Når kræft opdages, kan aggressiv behandling være tilrådeligt for de mænd, der oplevede en to-point PSA stigning før diagnosen, sagde han. Specifikt bør hormonbehandling hvormed andre standard behandlinger, såsom strålebehandling. I en tidligere undersøgelse, hormonbehandling halveret dødeligheden over syv år, siger D'Amico.

Situationen er anderledes for mænd, hvis kræft opstår igen efter operationen, Freedland noteret. "Trin et er at gætte, hvem der skal behandle, og PSA-testen kan vise det," sagde han. "Trin to er, hvordan man behandler dem, og vi er der ikke endnu."

Men for mænd nydiagnosticerede med prostatakræft, "standarden for pleje bliver anderledes på grund af PSA læsning," D'Amico sagde. "Selv om niveauet er lavt, en to-stigning viser, at der er behov for mere end stråling til at påvirke en kur."

Related Articles