Prænatal anvendelse af fælles Epilepsi Drug Bundet til Higher Autisme Risk

March 1 by admin

Prænatal anvendelse af fælles Epilepsi Drug Bundet til Higher Autisme Risk


Valproat - et epilepsi lægemiddel allerede vist sig at øge risikoen for fosterskader og tænkning problemer i afkom hvis mødre brugt stoffet under graviditeten - også øge risikoen for at få et barn med autisme eller autisme spektrum forstyrrelse, viser ny forskning.

Studiet af mere end 650.000 børn født mellem 1996 og 2006 i Danmark fandt, at risikoen for at have nogen form for autisme spektrum forstyrrelse blev forøget næsten tredoblet, mens risikoen for at udvikle barndommen autisme blev rejst over firedoblet i visse mødre, der tog valproat under graviditeten .

Autisme spektrum forstyrrelser er en gruppe af udviklingsforstyrrelser hjernesygdomme, der hindrer et barns evne til at kommunikere og interagere socialt. De strækker sig fra alvorlige tilfælde af "klassiske" autisme til relativt mild form kaldet Aspergers syndrom og andre relaterede tilstande.

I undersøgelsen, autismespektrumforstyrrelser inkluderet barndommen autisme (autisme), Aspergers syndrom, atypisk autisme, og andre eller uspecificerede gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

"Den absolutte risiko for at blive diagnosticeret med en autisme spektrum forstyrrelse var 4,4 procent hos børn udsat for valproat sammenlignet med 1,5 procent i børn ikke udsættes for valproat. Den absolutte risiko for at blive diagnosticeret med barndommen autisme var 2,5 procent hos børn udsat for valproat i forhold til 0,5 procent i børn ikke udsættes for valproat, "siger ledende undersøgelse forfatter Jakob Christensen, konsulent neurolog på Århus Universitetshospital i Århus, Danmark.

Men Christensen var hurtig til at bemærke, at de fleste kvinder, der tog valproat under graviditeten ikke havde børn med autisme eller autisme spektrum forstyrrelser.

Resultaterne af undersøgelsen vises i April 24 spørgsmålet om Journal of American Medical Association.

Valproat er en medicin bruges til at kontrollere anfald. Det er også bruges til behandling af mennesker med migræne, og dem med bipolar lidelse, ifølge forfatteren af ​​en ledsagende tidsskrift redaktionel, Dr. Kimford Meador, professor i neurologi ved Emory University i Atlanta.

Men har den medicin været forbundet med fødselsdefekter og forsinket mental udvikling, ifølge baggrundsinformation i undersøgelsen. Meador sagde, at risiko for fødselsdefekter er blevet forbundet med første trimester brug af valproat, mens risikoen for mentale forsinkelser og risikoen for autisme spektrum forstyrrelser mere sandsynligt skyldes anvendelsen af ​​lægemidlet i tredje trimester af graviditeten.

Under alle omstændigheder, tilføjede han, ville en kvinde ved højere risiko også nødt til at have en genetisk modtagelighed, der tillader lægemidlet at forårsage problemer. Det er derfor ikke alle, der tager valproat i graviditeten vil have et barn med misdannelser eller andre problemer.

Alligevel Meador sagde, at antallet af kvinder, der tager valproat, er for høj. Nationale skøn tyder på, at omkring 926.000 recepter blev skrevet årligt for valproat for kvinder i den fødedygtige alder. Der er en lille delmængde af kvinder, der kun kan opretholde en god anfaldskontrol på valproat, forklarede Meador, men selv da, bør kvinderne gives den lavest mulige dosis. Han sagde, at højere dosis af lægemidlet, jo større er risikoen for at forårsage problemer.

Hvad er vigtigst er, at kvinder forstår de risici og fordele ved et lægemiddel de bliver givet, siger Meador.

"Dette er ikke en mindre ting. Læger bør fortælle kvinder, hvad risikoen er. Og det bør ikke være noget, du bare tænke over, når du planlægger en graviditet, fordi omkring halvdelen af ​​alle graviditeter i USA er uplanlagte. Den tid til at tale om medicin er før graviditeten, og medicin bør anvendes i den lavest mulige dosis til at kontrollere anfald, "siger Meador, der tilføjede:" Min tilgang er at starte med andre lægemidler først. "

Men undersøgelse forfatter Christensen sagde, "En række kvinder i den fødedygtige alder må kun blive anfaldsfrie når de behandles med valproat. Anfald under graviditeten kan have alvorlige konsekvenser for både moderen og det ufødte barn. Derfor læger og gravide kvinder vil nødt til at balancere risikoen forbundet med kramper under graviditet med risiko for medfødte misdannelser og andre potentielle negative resultater i de udsatte børn. Desuden er det ikke alle graviditeter er planlagt, og derfor kan nogle børn utilsigtet udsættes for valproat. "

Han bemærkede, at anvendelsen af ​​valproat hos kvinder i den fødedygtige år er gået ned i de senere år, men på grund af de grunde, han nævnte, vil der sandsynligvis altid være nogle kvinder i den fødedygtige alder, der tager lægemidlet.

Både Christensen og Meador sagde, at de mener, at valproat kan øge risikoen for autisme og autismespektrumforstyrrelser ved at ændre udviklingen af ​​nerveceller i hjernen. Det stof ikke nødvendigvis ødelægger udviklingslandene celler, men ændrer dem på en måde, der gør det sværere for cellerne til at arbejde og kommunikere med hinanden, som de skal.

Selv om undersøgelsen bandt brugen af ​​valproat i graviditeten til højere autisme risiko hos børn, var det ikke etablere en årsag-virkning-sammenhæng.

Related Articles