Oversigt over retningslinjer for patienter med diabetes: Tjekliste til din læge besøg

March 20 by admin

Af Chris Woolston, MSEnhver person med diabetes bør besøge en læge mindst hver tredje måned. Regelmæssige checkups give din læge for at spore din tilstand og om nødvendigt at foretage ændringer i din behandlingsplan.

Men hvad der skal ske i løbet af disse checkups? Har du spekulerer på, hvorfor din læge ordrer visse tests? Eller hvad betyder tallene? American Diabetes Associations retningslinjer dækker alle aspekter af diabetesbehandling, herunder lægebesøg. Denne sammenfatning af ADA anbefalinger vil hjælpe dig vide, hvad de kan forvente fra din næste besøg. Hvis du stadig spekulerer på, hvorfor din læge har bestilt en test - eller ikke bestilt en test - Sørg for at spørge direkte til lægen.

Når test skal gøres

ADA har forskellige retningslinjer for hvad der skal ske på diagnose, ved hvert besøg, hver tredje måned, og en gang om året.

1. Når du er diagnosticeret med diabetes, skal din læge give en pneumokokvaccine til beskyttelse mod lungebetændelse, medmindre du allerede er blevet vaccineret. Denne vaccination skal ikke fornys hvert år. Når du tænder 65, dog bør du modtage en anden vaccine, hvis du ikke har haft en i de sidste fem år.

2. Ved hvert besøg, bør en læge gøre følgende:

 • Spørg om din egenkontrol af blodsukker.
 • Spørg om hyppigheden og sværhedsgraden af ​​episoder med hypoglykæmi (lavt blodsukker) eller hyperglykæmi (højt blodsukker).
 • Tjek din vægt.
 • Mål dit blodtryk.
 • Kontrollér omhyggeligt dine ben og fødder (herunder mellem tæerne) for sår.
 • Spørg om din medicin brug.
 • Besvare spørgsmål om sygdommen og uddanne dig om egenomsorg.
 • Tjek på nogen diabetiske komplikationer, herunder symptomer på nerveskader, såsom følelsesløshed.
 • Spørg om din brug af tobak og / eller alkohol.
 • Spørg dig om eventuelle ændringer i livsstil og diskutere konsekvenserne.
 • Tale med dig om mulig stress, depression eller andre psykiske problemer.
 • Spørge dig om din træning og spisevaner.
 • Opfølgning på noget mistænkeligt fra tidligere fysiske eksamener.

3. Hver tredje måned skal en læge indsamle en blodprøve fra dig til at måle den procentdel af blodlegemer, der er knyttet til molekyler af sukker. (Hvis dit blodsukker er under kontrol, kan din læge udføre denne test kun to gange om året.) Denne måling kaldes hæmoglobin A1c, giver et klart billede af Deres blodsukkerkontrol i de foregående måneder. Den A1c læsning for en person uden diabetes er normalt under 6 procent. En person, der har dårlig kontrol over blodsukker vil typisk have en A1c over 7 procent.

4. Mindst én gang om året, skal en læge tage disse trin:

 • Gennemføre en generel fysisk eksamen
 • Gennemføre en omfattende eksamen af ​​fødderne
 • Gennemføre en omfattende eksamen i øjnene (herunder en dilateret retina eksamen) for at kontrollere for tegn på skader på blodkarrene. Efter en eller flere normale øjenundersøgelser, kan en læge overveje eksamener hver 2. til 3. år eller eksamener hyppigere, hvis øjensygdom er progressiv.
 • Kontroller urinen for protein, et tegn på nyreskader
 • Optag patientens højde samt vægt
 • Mål niveauer af kolesterol og andre fedtstoffer i blodet
 • Giv en influenzavaccine

Hvad gør de tests viser?

1. hæmoglobin (HbA1c) Måling

Ideelt set bør din A1c være mindre end 7 procent. Patienter, der opnåede denne form for kontrol er i lavere risiko for hjertesygdomme, blindhed, nyreskader, og nerveskader. Men dette mål ikke for alle. Hvis du har alvorlige komplikationer, så tal med din læge om de bedste muligheder for dig.

I de fleste tilfælde en A1c læsning over 7 procent er en opfordring til handling. Det kan være et tegn på, at du skal ændre din medicin eller optrappe din egenomsorg. Din læge kan også vælge at henvise dig til en endokrinolog (specialist i diabetes og andre stofskiftesygdomme).

2. øjenundersøgelser

Læger, der finder noget mistænkeligt, bør henvise patienter til en øjenlæge med erfaring i behandling af diabetisk retinopati (skader på blodkarrene i øjnene). Desuden bør voksne og teenagere med type 1-diabetes se en øjenlæge eller optometrist for en omfattende øjenundersøgelse inden for 5 år for at blive diagnosticeret med diabetes. Personer med type 2-diabetes bør have en grundig øjenundersøgelse ved en øjenlæge eller optometrist kort efter at være blevet diagnosticeret. En årlig øjenundersøgelse for både type 1 og type 2 patienter er en god idé, selvom dit øje læge kan foreslå at få en eksamen mindre hyppigt, hvis du ikke har nogen problemer med dine øjne.

Enhver kvinde med diabetes, som bliver gravid bør have en omfattende øjenundersøgelse hurtigt, da graviditeten øger risikoen for øjet problemer. Endnu bedre, bør kvinder, der planlægger forude have en øjenundersøgelse før det bliver gravid.

3. blodtryk

Dit mål er et tryk på mindre end 130/80 mmHg. Patienter, der formår at holde deres tryk under kontrol, er mindre tilbøjelige til at lide hjerteanfald, blindhed eller nyreskader.

Før du starter nogen behandling til lavere blodtryk, bør en læge kontrollere trykket to gange inden for en måned. Hvis blodtrykket er 130-139 / 80-89, kan livsstil terapi alene sænke den til et acceptabelt niveau. Behandling med medicin bør begynde straks, men hvis det diastoliske tryk (det nederste tal i en læsning) er over 90 mmHg eller systolisk blodtryk (det øverste tal i en læsning) er over 140 mmHg.

4. Kolesterol

Ideelt niveauet af LDL ("dårlige") kolesterol bør være under 100 milligram per deciliter blod (mg / dl). Mange patienter med diabetes langt overskrider denne grænse, sætte dem i øget risiko for åreforkalkning (en type åreforkalkning) og hjertesygdomme. Hvis dit kolesterol prøver ikke rejse alarmer, kan din læge vente to år, før tjekker igen.

Børn over to år skal have deres kolesteroltal målt så snart deres blodsukker er under kontrol. Hvis aflæsningerne er normale, og der er ingen familie historie med højt kolesterol, kan en læge vente, indtil barnet fylder 10, så screene hvert femte år.

Referencer

American Diabetes Association. Standarder for behandling på Diabetes - 2014. http://care.diabetesjournals.org/content/37/Supplement_1/S14.extract

Mayo Clinic. Type 2-diabetes: Hvornår skal søge læge. http://www.mayoclinic.com/health/type-2-diabetes/DS00585/DSECTION=5

Related Articles