Overlevende Kræft kan tage lang sigt Toll

May 31 by admin

Overlevende Kræft kan tage lang sigt Toll


Folk, der har overlevet kræft kamp med en lavere livskvalitet, tab af produktivitet og mere sundhed begrænsninger end dem, der aldrig haft sygdommen, rapporterer forskerne.

Problemerne vedvarer mere end 10 år efter, at kræft er diagnosticeret, ifølge rapporten i september 1 nummer af Journal of National Cancer Institute.

"Kræft overlevende havde mere tabt produktivitet og lavere livskvalitet end gjorde personer, som aldrig var blevet diagnosticeret med kræft," siger ledende forfatter Robin Yabroff, epidemiolog med National Cancer Institute.

Yabroff bemærkede dette var sandt for alle typer af kræft, herunder overlevende fra bryst-, tyktarms- og prostatakræft. Det var også tilfældet, uanset hvor længe siden kræften var blevet diagnosticeret, tilføjede hun.

Yabroff gruppe, som omfattede forskere fra National Cancer Institute og den amerikanske agentur for Healthcare Forskning og Kvalitet, indsamlede data på 1,823 kræft overlevende og 5469 patienter, der aldrig har haft kræft. Begge grupper blev matchet for alder, køn og uddannelsesniveau.

Alle mennesker i studiet havde deltaget i 2000 National Health Interview Survey, som er en årlig undersøgelse, som stiller spørgsmål om folks liv og helbred.

Yabroff sagde, at det ikke er klart, hvorfor kræft overlevende klarer sig dårligere end dem, der aldrig har haft sygdommen. "Det er virkelig hårdt fra disse data til at drage slutninger om, hvorfor dette sker," sagde hun.

Men Yabroff mener undersøgelsen kaster nyt lys over konsekvenserne af at overleve kræft, der er gået ubemærket hen i fortiden. "Når en masse mennesker taler om forekomsten af ​​kræft pleje, de typisk tænke på de medicinske udgifter til behandling. Men det er vigtigt at se på andre dele af pleje, når tænker sygdomsbyrden," sagde hun.

Dr. Herman Kattlove, en medicinsk onkolog og talsmand for American Cancer Society, siger undersøgelsens resultater er "absolut forventet."

Kattlove mener årsagen kræft overlevende har en dårligere livskvalitet og er mindre produktive er enkel - kirurgi. "Folk med kræft uvægerligt blive opereret, hvis de skal blive helbredt. For de fleste kræftformer, den eneste kur er kirurgi," sagde han.

Ofte store kræftoperationer efterlade folk med et væld af andre problemer. For eksempel kan fjernelse af prostata føre til problemer vandladning og nedsat seksuel funktion. Tabet af et bryst kan resultere i depression. Og kolorektal kirurgi kan resultere i et behov for en kolostomi, Kattlove sagde: "Alle disse vil Ingen spørgsmål påvirke nogens livskvalitet om det.".

Der er cancere, såsom leukæmi og lymfom, der ikke er behandlet kirurgisk, og prostatacancer kan behandles med stråling Kattlove noteret. Men hovedparten af ​​kræft kræver operation, sagde han.

"Der er et trade-off, hvis du ønsker at blive helbredt for kræft,« Kattlove sagde. "Du er nødt til at blive opereret, og nogle gange, der vil føre til handicap og dårlig livskvalitet i fremtiden."

Related Articles