Oplysninger om Bird Flu Virus

September 21 by admin

Fugleinfluenza, eller aviær influenza, er en stamme af influenza, der påvirker primært fugle og fjerkræ. Det har dræbt millioner af fugle på verdensplan, men relativt få humane tilfælde er blevet rapporteret i september 2009. Men når fugleinfluenza betyder smitte mennesker er det langt mere dødbringende end andre influenza virus, dræbte omkring halvdelen af ​​de mennesker, der kontrakt den, ifølge de amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse. Både menneskelige og fugl tilfælde af fugleinfluenza har hovedsageligt været koncentreret i sydøst Asien og Mellemøsten, men det er også blevet dokumenteret i Europa og Nordamerika.

Transmission

Fugleinfluenza kan overføres fra fugl til fugl og fra fugl til menneske ved kontakt med kropsvæsker, såsom nasale sekreter, afføring og spyt fra en inficeret fugl. Fugle og mennesker, der kommer i berøring med overflader, der er forurenet med fluider fra en inficeret fugl kan også virussen. Menneske-til menneske transmission af fugleinfluenza forbliver ekstremt sjældne, med kun et par tilfælde nogensinde blevet dokumenteret. De fleste humane tilfælde er blevet sporet tilbage til kontakt med inficerede fugle, som regel fjerkræ.

Symptomer

Symptomer på fugleinfluenza ligner dem af andre influenza virus. Blandt de mest almindeligt rapporterede symptomer er høj feber, hovedpine, muskelsmerter og kulderystelser. Nogle mennesker også udvikle en halsbetændelse og hoste. I nogle tilfælde kan konjunktivitis være en af ​​de eneste tegn på fugleinfluenza. I svære tilfælde mennesker udvikler alvorlige luftvejssygdomme spørgsmål såsom lungebetændelse og akut åndedrætsbesvær.

Diagnose

Fordi de fleste mennesker med fugleinfluenza oplever symptomer ligner dem af andre influenzastammer, en test er nødvendig for at bekræfte infektionen er forårsaget af aviær influenza. Testen kræver en trakealsekret, der indsamles af en medicinsk uddannet og derefter sendes til et laboratorium til analyse.

Behandling

Fordi fugleinfluenza er forårsaget af en virus, kan det ikke behandles med antibiotika. Der er dog antivirale lægemidler, som kan anvendes til at behandle nogle mennesker, der kontrakt fugleinfluenza. Relenza og Tamiflu skal tages inden for 48 timer af en person, der udvikler symptomer, eller de vil ikke være effektiv. I alvorlige tilfælde, der resulterer i alvorlige luftvejssygdomme, er indlæggelse typisk kræves for mere aggressiv behandling.

Forebyggelse

Selvom der eksisterer en fugleinfluenza-vaccine, er det ikke tilgængelig for offentligheden, fordi virussen udgør så lille en risiko for mennesker. Hvis et udbrud skulle ske, men vaccinen vil blive gjort tilgængelig. Som med mange sygdomme, praktiserende god hygiejne, især grundig og hånd-vask med varmt sæbevand, er et godt første skridt mod at forebygge fugleinfluenza infektioner. Folk, der rejser til områder, hvor fugleinfluenza er mere udbredt, bør tage ekstra forholdsregler, såsom at undgå udendørs markeder og tamme fugle.

Related Articles