Om Helvedesild (Herpes zoster)

July 13 by admin

Helvedesild, også kendt som herpes zoster, er en infektion, er viral i naturen som er i stand til at udfælde et meget smertefuld udslæt. Helvedesild kan dække en persons legeme fra midtersektion ryggen hele vejen rundt til den ene side af hendes bryst. Helvedesild er forårsaget af den samme virus, der skoldkopper. Den virus kan ligge i dvale i nerverne af en person i årevis, før endelig bliver aktiv og forårsager helvedesild. Der er nogle tilfælde af helvedesild, der udvikler alvorlige komplikationer, men normalt tilstanden kan håndteres med behandlingen.

Årsager

En virus kaldet varicella-zoster virus er, hvad der forårsager helvedesild. Det er en af ​​herpesvirus, relateret til dem, der kan forårsage forkølelsessår nær munden og herpes i det genitale område. Enhver, der har haft et tilfælde af skoldkopper kan senere udvikle helvedesild, idet virus får adgang til nervesystemet, hvis den ikke er fuldstændigt udryddet under skoldkopper fase. Med tiden, af årsager, som er ukendte, kan den hvilende virus vække og rejse op nerveender til at bryde ud i udslæt, der karakteriserer helvedesild. Der er en teori, at et immunsystem, der er blevet svækket af alder eller andre faktorer kan udløse dette problem.

Symptomer

En af de klassiske tegn på helvedesild er en udslæt, der udvikler sig på den ene side af kroppen. Dette udslæt vil bestå af et antal af blærer og normalt dannes i midten af ​​personens ryg og gør sin vej til brystbenet. Denne udslæt kan også opstå omkring det ene øje eller på en enkelt side af ansigtet eller halsen. En smerte, der brænder eller prikken i naturen ofte går forud for udslæt af et par dage. Smerten kan blive intens, når udslæt udvikler og blærer vil danne, at i sidste ende bryde fra hinanden og har en skorpe form på dem. Feber, hovedpine og kulderystelser kan være til stede og en dårlig mave er ikke udelukket. Enhver touch til det ramte område kan resultere i alvorlige smerter for den person, der lider af helvedesild; i nogle tilfælde denne smerte gør lægerne tror, ​​at måske noget som nyresten er synderen, når det ikke er.

Ved risiko for helvedesild

Nogen der har været plaget af skoldkopper kan en dag udvikle helvedesild. Normalt sygdommen vil forekomme hos voksne, der er over en alder af 50 år, men det kan ske for yngre mennesker så godt. Nogen der har helvedesild er i stand til at overføre denne lidelse til en person, der har aldrig før haft skoldkopper. I sådanne tilfælde kan det inficerede individ komme ned med skoldkopper og ikke helvedesild. Helvedesild kan ikke spredes til en person med et sundt immunsystem, der allerede lidt af et udbrud af skoldkopper. Mens de fleste mennesker vil have et enkelt tilfælde af helvedesild, er det muligt at have det mere end én gang, men i sådanne tilfælde vil det vises i en anden del af kroppen.

Helvedesild Komplikationer

Smerter forbundet med helvedesild kan forblive selv efter udslæt og blærer er gået. Dette er kendt som postherpetisk neuralgi og sker til 20 procent af dem, der har helvedesild. Huden kan være yderst følsom over for berøring i sådanne tilfælde, med selv den mindste kontakt resulterer i stærke smerter. Andre komplikationer, der kan opstå med helvedesild omfatter hjernebetændelse kendt som hjernebetændelse, høreproblemer og blindhed, men sådanne problemer er meget sjældne. En mere almindeligt ses problemer kan ske, når de blærer fra helvedesild ikke er ordentligt passet, med bakterielle infektioner som resultat.

Behandlinger

Et tilfælde af helvedesild vil helbrede sig selv i de fleste tilfælde, men behandling kan hjælpe med smerter og mindske chancerne for eventuelle komplikationer. Antivirale lægemidler såsom Valtrex, Famvir og Zovirax kan forkorte den tid, som symptomerne fortsætter, og også lette barske symptomer. Anti-inflammatoriske lægemidler kan klare enhver hævelse forbundet med helvedesild og smertestillende kan mindske smerten. Recept narkotika er lejlighedsvis udnyttes, når smerten af ​​helvedesild er ekstrem. Topiske salver kan anvendes til at behandle vabler fra udslæt. Postherpetisk neuralgi kan behandles ved hjælp af smertestillende og undertiden anti-depressiva og anti-beslaglæggelse medicin bruges til at lindre smerter fra denne betingelse.

Related Articles