Oksekød er Hvad er Safe til middag, embedsmænd siger

December 4 by admin

Oksekød er Hvad er Safe til middag, embedsmænd siger
Embedsmænd siger, at risikoen for kødspisere for at fange kogalskab er remote trods tirsdagens åbenbaring, at en ko i Canada havde hjernen-wasting disease tidligere på året.

Meddelelsen har smækket Amerikas grænser til oksekød og oksekødsprodukter fra Canada. Canadiske landbrug embedsmænd siger den syge Angus ko, fra en besætning i Alberta, blev slagtet i januar og dens rester ikke gik ind i fødevareforsyningen. Resten af ​​150-head besætning har været i karantæne, og er indstillet til at blive ødelagt.

"Vi har fortsat tillid i vores oksekød og kvæg industrien, og vi vil støtte både [inspektion agenter] og vores kvæg industri fjerne denne sygdom fra Canada," Shirley McClellan, minister for landbrug, fødevarer og udvikling af landdistrikter, sagde i en erklæring.

"Meget tyder på, at risikoen for menneskers sundhed og muligheden for overførsel til dyr i USA er meget lav," lød den amerikanske landbrugsminister, Ann Veneman.

"Dette er ikke en fødevaresikkerhed, forbrugernes bekymring overhovedet," tilføjede Dan Murphy, en talsmand for den amerikanske Meat Institute.

Embedsmænd siger, at de er at undersøge oprindelsen af ​​de syge ko og forsøger at bestemme, hvordan det pådraget kogalskab, eller kogalskab (BSE). Sagen er den anden i Canada. I 1993 blev en ko fra en anden Alberta ranch sig at have BSE, sagde embedsmænd. At dyret er født i England og blev antaget at have erhvervet sygdommen i udlandet.

Denne praksis med at fodre drøvtyggerproteiner til andre drøvtyggere har været forbudt i USA og Canada siden slutningen af ​​1990'erne. BSE har en lang inkubationstid, og den canadiske ko var 8 år gammel, da det blev testet positiv efter at være dømt ved slagtning. Så det er muligt, at dyret spiste forurenet foder før forbuddet.

Kogalskab er en hjerne-spilder sygdom forårsaget af små, afvigende proteiner kaldet prioner. Køer kan sammentrække infektion æder foder indeholdende ground up resterne af syge kvæg. Mennesker, der spiser plettet oksekødsprodukter - navnlig hjerner og nervevæv - kan udvikle en form for kogalskab kaldet variant Creutzfeldt-Jakobs sygdom (vCJD). Betingelsen er altid dødelig.

Canada var hjem for 15,6 mio kvæg i 2001, ifølge en landbrug optælling af provinserne. Mange af dem, der er bestemt til kødemballeringsanlæg i grænseområder stater som Washington, Minnesota og områder i det nordøstlige. Mange tilbringer også tid i kvæggårde i North Dakota og Montana.

Ed Loyd, en USDA talsmand, siger canadisk oksekød og kvæg eksport til dette land udgjorde 2200 millioner dollar i 2002. Murphy, oksekødsindustrien talsmand, sagde canadisk oksekød er ikke majs-fodret ligesom amerikanske kvæg. Som et resultat, de har tendens til at være noget slankere, og er ideelle til hakket oksekød, sagde han.

"Udbuddet oksekød er sikkert, selvom du spise oksekød fra et land, hvor kogalskab er udbredt," Murphy insisterede.

Omfattende test af kvæg i USA har undladt at slå op et tilfælde af kogalskab hidtil, embedsmænd siger. Selv hvis man skulle ske, en Harvard University analyse i 2001 fandt "lille chance for, at sygdommen vil være en alvorlig trussel enten til den amerikanske kvæg besætning eller den offentlige sundhed.« George Gray, den forsker, der ledede denne undersøgelse, siger den seneste sag ændrer ikke denne konklusion.

"De forskellige sikkerhedsforanstaltninger ville forhindre den i at sprede bredt på alle," siger Gray. Øverst blandt de firewalls, er 1997 forbud mod at fodre drøvtyggerproteiner til kvæg, en politik på plads, både her og i Canada den. Selvom Gray siger nogle ranchers ignorerede forbuddet tidligt, er det meget mere nøje overholdt nu.

En anden effektiv beskyttelse er embargoen mod oksekød og oksekødsprodukter fra Storbritannien og andre europæiske lande, hvor kogalskab har optrådt. "Der er ting på plads til at både stoppe dens spredning til dyr og mennesker," Gray siger.

Endelig nationens spisevaner også kan hjælpe folk undgå kogalskab. Den gennemsnitlige amerikanske forbruger omkring 65 pounds af oksekød hvert år, siger Murphy. Men det er næsten helt muskelkød, som forskerne mener ikke overføre prioner, der forårsager kogalskab. Hjerner og nervevæv, der gør bære partiklerne sjældent spist.

Related Articles