Nyt edb Scanner Effektiv til Spotting tilstoppede arterier

October 24 by admin

Nyt edb Scanner Effektiv til Spotting tilstoppede arterier


Den nye generation af hjerte-scannere er næsten lige så pålidelig som mere invasive procedurer, når du tjekker for blokeringer i hjertet og de omkringliggende arterier, forskerne rapporterer.

De nye, 64-slice CT-scanninger, der blev indført i USA i 2005, vil ikke fjerne behovet for at undersøge arterierne gennem mere invasive proces, der kaldes hjertekateterisation, også kendt som koronar angiografi. Men scanningerne vil hjælpe kardiologer hurtigere bestemme, hvilke patienter kan springe hjerte- kateterisation. Så mange som 25 procent af de 1,3 millioner kardiale catheterizations gjort hvert år i USA måske ikke nødvendig, siger forskerne.

Undersøgelsens resultater viste også, at tidlig påvisning med 64-CT er en god indikator for hvem har brug for ballonudvidelse eller koronar bypass-operation for at åbne nye blod forsyningsveje til hjertet.

Resultaterne, der er baseret på en international proces ledet af forskere på Johns Hopkins University, blev præsenteret mandag på American Heart Associations årsmøde i Orlando, Fla.

"Denne undersøgelse er det første skridt til at realisere det fulde potentiale af CT billeddannelse forudsige koronararteriesygdom, og disse scanninger supplere arsenal af diagnostiske tests til rådighed for læger til at forebygge hjerteanfald," sagde Hopkins hjertespecialist Dr. Julie Miller, der ledede studere på universitetet.

Undersøgelsens resultater fundet, at i gennemsnit var 91 procent af patienter med blokeringer påvist med 64-CT-scanninger, og scanningerne kunne diagnosticere 83 procent af patienterne uden blokeringer. Dette niveau af nøjagtighed, forskerne sagde, skulle gøre det muligt kardiologer til præcist at identificere patienter, som har behov for ballonudvidelse eller bypass-operation. Mere end 250.000 amerikanere gennemgå koronar bypass-operation hvert år.

For undersøgelsen, forskerne valgte 291 mænd og kvinder over 40 år, der var planlagt til at have hjertekateterisation at tjekke for blokerede arterier. Hver undergik en 64-CT-scanning inden kateterisation. Patienterne blev derefter overvåget gennem regelmæssige check-ups til at identificere som udviklede eller ikke udviklede koronararteriesygdom og som krævede bypass operation, og som ikke.

Efter det første år med overvågning, fandt forskerne, at resultaterne fra 64-CT-scanninger matchet op 90 procent af tiden med resultater fra invasive kateterisation at opdage patienter med blokeringer. Forskerne fandt også, at 64-CT-scanninger var 83 procent til 90 procent præcise, mens tests med ældre, 16-CT-scanninger var i nogle tilfælde kun 20 procent til 30 procent så præcis. Forsøget skal fortsætte indtil 2009.

I hjertekateterisering, er et tyndt rør indsat i et blodkar i lysken til hjertets arterier, hvor et farvestof indsprøjtes for at frembringe en klar røntgenbillede af bankende hjerte og arterielle blodtilførsel. I CT billeddannelse, computer-drevne maskiner passerer røntgenstråler gennem kroppen, der producerer digitaliserede signaler eller "skiver" der er fundet og rekonstrueret til et præcist billede.

Den nye undersøgelse viser også, at de nye scannere, fire gange hurtigere end de mere udbredte 16-CT-scanninger, kan være et godt alternativ til hjerte-stresstest, som vurderer hjertefunktion ved at måle effekten af ​​hård træning. Motion stresstest typisk ikke ske på de svage og ældre.

"Anvendelse af 64-CT-scanninger vil dramatisk forbedre vores evne til at opdage og behandle mennesker med mistanke koronar sygdom og smerter i brystet meget tidligere i deres sygdom," siger Hopkins hjertespecialist Dr. Joao Lima, senior investigator med undersøgelsen. "Hjertekateterisation er stadig den gyldne standard for evaluering af tilstoppede arterier, men vores resultater viser, at denne test let kunne være den bedste backup eller alternativ."

Blokerede arterier er den hyppigste årsag til hjerteanfald, siger Lima. De seneste skøn fra American Heart Association viser, at én ud af fem dødsfald i USA hvert år skyldes koronar hjertesygdom.

Related Articles