Nyt blod tyndere et lovende alternativ til Warfarin

July 2 by admin

Nyt blod tyndere et lovende alternativ til Warfarin


Et nyt blod tyndere kan være et levedygtigt alternativ til warfarin (Coumadin), standarden i årtier at behandle patienter med den farlige hjerterytmesygdom kaldet atrieflimren.

I forskning præsenteret mandag på American Heart Associations årsmøde i Chicago, rapporterede forskere, at rivaroxaban (Xarelto) viste sig at være lige så god som warfarin, og muligvis overlegen.

Rivaroxaban reducerede også risikoen for alvorlige tilfælde af blødning, som er den mest bekymrende bivirkning af warfarin. Dabigatran (Pradaxa), en anden nyere generation blod tyndere, blev godkendt af de amerikanske Food and Drug Administration til behandling af atrieflimren i sidste måned.

Denne seneste undersøgelse blev sponsoreret af Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development og Bayer Healthcare, skaberne af rivaroxaban.

Warfarin er grundlaget for behandling af patienter med atrieflimren, som påvirker ca. 2,2 millioner amerikanere. Under atrieflimren, hjertets to små øvre kamre - kaldet atrier - pilekogger i stedet slå metodisk, øge risikoen for blodpropper og til sidst et slagtilfælde.

Lægemidlet er effektivt til at reducere risikoen for slagtilfælde, men den har betydelige ulemper, herunder risiko for blødning og vanskeligheder med dosering og overvågning.

"I oktober 2006, FDA [US Food and Drug Administration] udsendt en black-box advarsel for warfarin på grund af en voksende erkendelse af sine farer i almindelig klinisk praksis," siger Dr. Elaine Hylek, der talte på en mandag pressemøde på resultaterne, selv om hun ikke var involveret i mammut undersøgelse. "Kravet om overvågning har forvist millioner af mennesker til ingen behandling eller ineffektiv behandling på grund af manglende adgang til overvågning og en intens søgen efter et alternativ med mere forudsigelige dosis svar."

Hylek er lektor i medicin ved Boston University School of Medicine og rapporteres bånd med flere medicinalvirksomheder.

Den seneste retssag, som forskerne sagde var den største af sin art, involverede en internationalt samarbejde mellem forskere i 45 lande, 1.215 medicinske centre og 14.269 patienter med atrieflimren, som allerede havde haft et slagtilfælde eller som havde risikofaktorer for et slagtilfælde.

"Det var en meget høj risiko befolkning, med flere problemer, hvor en masse dårlige ting kunne ske," sagde undersøgelse medformand Dr. Robert M. Califf, rektor for klinisk forskning ved Duke University School of Medicine og leder af Duke Translationel Medicin Institute i Durham, NC "De er de patienter, vi har mest brug for at beskytte, fordi de er så sårbare."

Deltagere, median alder 73, blev randomiseret til at modtage rivaroxaban eller warfarin.

Når kun patienter, som faktisk færdig retssagen (dem der fortsatte med at tage stoffet) blev analyseret, rivaroxaban viste en 21 procent lavere risiko for slagtilfælde og ikke-CNS systemisk emboli - en type blodprop.

Men i den såkaldte "intention-to-treat" analyse, der ser på alle deltagere, herunder dem, der stoppede med at tage stoffet, havde rivaroxaban ikke overgå warfarin i forebyggelsen slagtilfælde eller blodpropper, hvilket rejser spørgsmålet om, hvordan det ville gøre i praksis. Hensigten-to-treat analyse betragtes som den gyldne standard for at påvise et lægemiddels overlegenhed over en anden medicin, Califf forklaret.

"I en [virkelige verden] miljø, hvor patienterne vil komme til og fra narkotika, rivaroxaban opfyldte ikke statistisk signifikans for overlegenhed [mod warfarin]," sagde Hylek. "Jeg tror, ​​det ville være en mere jern-klædte situationen [med hensyn til at demonstrere overlegenhed], hvis intention-to-treat analyse viste overlegenhed."

Hylek tilføjede, at hun ikke var "omfavne overlegenhed rivaroxaban, men det er vigtigt, at den nye kid på blokken siger," jeg er ikke ringere end dig, »eftersom der så mange mennesker ikke kan tage warfarin på grund af overvågning problemer . "

Califf sagde anvendelse af det nye lægemiddel vil blive overladt til "klinisk vurdering" og understregede overlegenhed af lægemidlet i den første analyse.

Der var også færre hjerteanfald og færre dødsfald med rivaroxaban, selv om disse forskelle var ikke statistisk signifikant.

Related Articles