Nyrer fra ældre donorer Egnet til seniorer

December 1 by admin

Nyrer fra ældre donorer Egnet til seniorer


Alt for mange amerikanske seniorer, der har brug for en ny nyre nødt til at vente længere end nødvendigt for en transplantation, siger forskerne.

I en ny undersøgelse, analyserede Johns Hopkins forskere nyre donation data fra 2003-2008 og fandt, at en tredjedel af patienter over 65 år erfaring unødvendige forsinkelser, fordi deres læger ikke sætte dem på en liste for nyrer fra ældre donorer (forlænget kriterier donorer, eller ECDs), som er uegnet til yngre patienter, men helt fint for ældre patienter.

Resultaterne blev offentliggjort online i American Journal of Transplantation.

"Hver voksen over 65 bør nævnes ved deres læger for ECDs fordi jo før de kan få en nyre, jo bedre chance for at overleve," lederen af ​​undersøgelsen Dr. Dorry L. Segev, en transplantation kirurg og lektor i kirurgi ved Johns Hopkins University School of Medicine, sagde i en pressemeddelelse.

"En 65-årig behøver ikke en 20-årig nyrer;. De bare har brug for en nyre, der vil vare så længe de vil Mens unge måske har tid til at vente på den perfekte nyre, ældre mennesker gør ikke "Segev bemærkede.

Forskning viser, at nyrer fra ældre donorer bredt og med succes transplanteres.

Ældre voksne udgør halvdelen af ​​dialysepatienter i USA, og en stigende del af den nationale nyre transplantation venteliste. Dialysepatienter over 65 har en fem-års overlevelse på 27 procent. Omkring 10 procent af patienterne på ventelisterne dør, før de får en transplantation, undersøgelsens forfattere noteret.

Related Articles