Nye retningslinjer for øreinfektioner hos børn

January 20 by admin

Nye retningslinjer for øreinfektioner hos børn
Din 2-årige vågner op midt om natten, gråd og trække på hendes øre. Morgen, at øret er røde og hævede, og hun kører en feber, også.

Hvis du er som de fleste forældre, du bundte dit barn og hovedet lige til børnelæge. Når du er der, er du sikkert ikke overrasket over at modtage en diagnose af akut otitis media - eller øreinfektion - og en recept på antibiotika, den mest almindelige behandling i brug i dag.

Dog kan dette scenario hurtigt ændre sig.

Et nyt sæt retningslinjer for mellemørebetændelse under udarbejdelse af et fælles underudvalg af American Academy of Pediatrics og American Academy of Family Physicians lover at revolutionere den måde, øreinfektioner behandles børn på landsplan.

"I bund de nye retningslinjer vil foreslå, hvad der allerede er blevet anført af agenturet for Healthcare Forskning og Kvalitet rapport og anden litteratur - nemlig at de fleste børn over 2 år får bedre uden antibiotika," siger Dr. Allan S. Lieberthal .

En børnelæge med Kaiser Permanente Health System, Lieberthal er medformand for det fælles underudvalg om mellemørebetændelse.

Eksperter siger yngre børn er mere tilbøjelige til øreinfektioner, simpelthen på grund af deres stadig-umodne fysiologi. Tre ud af fire børn oplever mellemørebetændelse med den tid, de er 3 år gammel, og øreinfektioner er de mest almindelige sygdomme hos spædbørn og småbørn, ifølge National Institutes of Health.

"Rørene inde et barns ører er lille, plus de ligger i vandret stilling, hvilket betyder, at de ikke drænes korrekt," forklarer Dr. Joseph Bernstein, direktør for pædiatrisk otolaryngology ved New York University Medical Center.

Som tiden går, men rørene vokse sig større og påtage sig en mere lodret position, således at "med den tid et barn er 6 eller 7 år, øreinfektioner er langt mindre udbredt," Bernstein siger.

Det er i de første år, at infektioner ofte opstår, og det har traditionelt vedrørte både læger og forældre. En årsag til at bekymre sig, siger eksperter, blev den gængse frygter, at medmindre behandlet med stærke antibiotika, kan disse infektioner resultere i alvorlige og til tider permanente skader på ørerne.

Men mens børn under 2 år kan stadig brug for medicin for at undgå komplikationer, for det meste, "forældre og læger behøver ikke at være så bange for mellemørebetændelse, som vi engang var," siger Lieberthal.

Undersøgelser viser nu, at der generelt en øre infektion sjældent forårsager alvorlige skader. Hvis infektionen ikke bliver bedre af sig selv i de første par dage, er der stadig masser af tid til at behandle med antibiotika - uden at skade barnet.

"Visse børn kan kræve mere aggressiv behandling, men lægen bør være den, at træffe den afgørelse, hvad barnet har brug for antibiotika med det samme og som man trygt kan vente den ud for at se, hvis infektionen går væk af sig selv, fordi der i mange tilfælde , der sandsynligvis vil være tilfældet, "siger Lieberthal.

Underudvalget udvalgets rapport, forventes at blive frigivet i foråret, vil efter sigende følge behandling fortilfælde allerede er etableret i de fleste europæiske lande, hvor adskillige store undersøgelser har fundet antibiotika er ofte ikke nødvendigt at rydde en øre infektion.

En af årsagerne til den interesse i at finde en ny behandlingsregime skyldes det voksende problem med antibiotikaresistens. Når antibiotika er foreskrevet for ofte bakterier næsten genopfinde sig selv, bliver stærkere og mere modstandsdygtige over for behandling.

"Med fornuftig anvendelse af antibiotika - kun bruge dem når det er nødvendigt, og ved hjælp af den passende antibiotika -. Vi håber at mindske udviklingen af ​​resistens og [dette var] absolut tilskyndelsen til dette udvalg," siger Lieberthal.

Mens kun en læge er kvalificeret til at beslutte, om og hvornår et barn har brug for antibiotika, siger Bernstein få en korrekt diagnose er også nøglen.

"Der er masser af andre problemer maskeret som øreinfektioner, herunder allergi, eller de øvre luftveje virusinfektioner," siger Bernstein. "Men hverken er sande øreinfektioner. De behøver ikke, og vil ikke reagere på, antibiotika."

Bernstein advarer også forældre til at erkende, at op til 50 procent af alle børn vil stadig have væske i ørerne fire uger, efter en øre infektion er ryddet. For 10 procent af børnene, kan væske forblive i tre måneder.

"Men væske alene, uden andre symptomer, er ikke et tegn på en tilbagevendende øre infektion og kræver ikke behandling," siger han.

Symptomer på en ægte øre infektion omfatter smerter, rødme, hævelse og væske i øret, sammen med feber og nogle gange et midlertidigt retsmøde problem, siger Bernstein.

Related Articles