Nye blod tyndere May forebygge blodpropper Under Kræftbehandling

May 10 by admin

Nye blod tyndere May forebygge blodpropper Under Kræftbehandling


En ny blodfortyndende medicin kaldet semuloparin nedsætter risikoen for blodpropper i personer under visse kræftbehandlinger, nye forskningsresultater viser.

Når mennesker med kræft behandles med kemoterapi, har en øget risiko for at udvikle blodpropper (venøs tromboemboli). Disse blodpropper kan være farlige, og har potentiale til at forårsage hjerteanfald eller slagtilfælde.

Denne nye stof reducerede risikoen for blodpropper med 64 procent, ifølge undersøgelsen, som blev finansieret af Sanofi, lægemidlets producenten. Sanofi var også ansvarlig for analysen af ​​undersøgelsens resultater.

Semuloparin, der er i øjeblikket ikke godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration, syntes ikke at øge risikoen for kraftig blødning, som kan være en bivirkning af blodfortyndende medicin.

"Tromboemboli og virkningerne er meget vigtig," siger Dr. Stephanie Bernik, chef for kirurgisk onkologi på Lenox Hill Hospital i New York City. Selv om blodpropper ikke forårsager livstruende komplikationer, kan de forårsage livslang problemer, såsom smerter og en nedsat evne til at udøve, forklarede hun.

"Det interessante ved dette papir er, at de er faldende satsen for tromboemboli uden at øge blødning. Dette skal bekræftes i andre studier, men dette stof kan spille en vigtig rolle for kræftpatienter i fremtiden," siger Bernik, som var ikke involveret i forskning.

Den aktuelle undersøgelse omfattede mere end 3.000 mennesker fra 47 lande. Alle var blevet diagnosticeret med cancer, herunder cancer i lunge, pancreas, mave, tyktarm, endetarm, blære eller æggestok.

Undersøgelsen frivillige blev randomiseret til en af ​​to grupper. En gruppe fik behandling med semuloparin, som er en type af heparin, mens de undergår kemoterapi. Den anden gruppe fik en placebo.

Den medicin eller placebo blev givet som en injektion en gang om dagen. Behandlingen varede i gennemsnit 3,5 måneder.

Blodpropper forekom i kun 1,2 procent af dem, der semuloparin sammenlignet med 3,4 procent af dem på placebo, ifølge undersøgelsen.

Forekomsten af ​​enhver form for overdreven blødning var 2,8 procent for semuloparin gruppe og 2,0 procent i dem på placebo. Major blødning forekom hos 1,2 procent af dem på semuloparin og 1,1 procent af dem, der fik placebo.

Resultaterne af undersøgelsen er offentliggjort i februar 16 udgave af New England Journal of Medicine.

Ud over at forebygge blodpropper, kan heparin medicin også hjælpe med at bekæmpe kræft tumorer, ifølge forfatterne af en ledsagende leder i samme nummer af tidsskriftet.

"Denne undersøgelse af sig selv viste ikke nogen effekt på dødelighed, men da vi medtaget det i en metaanalyse, fandt vi, at der er en sandsynlighed overlevelse," sagde en af de redaktionelle forfattere, Dr. Elie Akl, lektor i medicin ved State University of New York i Buffalo.

Metaanalysen udført af Akl og hans medforfatter revideret 11 studier, herunder mere end 6.000 mennesker, der tager heparin medicin under kemoterapi. De konkluderede, at for hver 1.000 mennesker i behandling med kemoterapi for kræft, ville der være 30 færre dødsfald, hvis folk også blev behandlet med heparin under kemoterapi. De skønnede også, at der ville være 20 færre blodpropper. Og de skønnede, at der ville være en mere større blødning og fem mere mindre blødningsepisoder hvis alle på kemoterapi skulle modtage heparin behandling.

"Patienter med kræft, der har en lav risiko for blødning og som ikke har nogen problemer med at injicere sig selv med heparin, vil sandsynligvis udbytte i form af overlevelse fra heparin behandling," sagde han.

Hvad er endnu ikke klart, Akl sagde, er, hvis heparin vil give mere eller mindre fordel, afhængigt af typen af ​​kræft nogen har, og hvor langt fremskreden kræften er. Han sagde, at der i øjeblikket seks forskellige undersøgelser i gang for at hjælpe med at besvare disse spørgsmål. Udgifterne til medicin er også uklart, da det ikke er blevet godkendt til brug i USA endnu.

Related Articles