Ny Hepatitis C Drug Godkendt af FDA

February 24 by admin

Ny Hepatitis C Drug Godkendt af FDA


En ny hepatitis C-stof, der kan tages som en pille en gang om dagen blev godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration på fredag.

Det stof, der kaldes Sovaldi og fremstillet af Californien-baserede Gilead Sciences Inc., virker hurtigere og bør være meget enklere at tage for de millioner af amerikanere, der har den virus, som kan ødelægge leveren, hvis venstre ubehandlet.

FDA sagde i en erklæring, at Sovaldi skal tages med ældre lægemidler til behandling af de vigtigste former for hepatitis C. Bureauet tilføjet, at 3,2 millioner amerikanere har sygdommen, og folk, der er født mellem 1945 og 1965 er fem gange større sandsynlighed for at blive inficeret .

Nuværende behandlinger kan tage næsten et år til at slå tilbage virus og involverer ugentlige injektioner af lægemidlet interferon, som kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, sagde FDA. Kun omkring 75 procent af patienter helbredes med nuværende behandlinger. I kliniske forsøg Sovaldi helbredt tæt på 90 procent af patienterne på bare 12 uger i kombination med standard behandling.

Sovaldi (sofosbuvir) er den anden hepatitis C-lægemiddel, der godkendes af FDA i de seneste to uger. I november, agenturet gav sin velsignelse til Olysio (simeprevir) ved Janssen Pharmaceuticals, i Raritan, NJ

Symptomer på hepatitis C-sygdom kan ikke vises, før to eller tre årtier efter infektion, selv om virus kan forårsage leversvigt, cirrose og kræft, siger FDA.

Gilead Sciences sagde fredag, at en fire-ugers levering af lægemidlet ville koste $ 28,000 i engrosleddet sats.

Related Articles