Ny fremgangsmåde til påvisning af Alzheimers

February 11 by admin

Forskere studerer Down syndrom patienter mener, at de har fundet en måde at opdage Alzheimers sygdom før symptomerne på demens forekommer.

Brain scanninger af voksne med Downs syndrom viste øget metabolisk aktivitet i temporal cortex, det samme område af hjernen, hvor Alzheimers sygdom almindeligvis udvikler sig.

Forskerne på University of California i Irvine School of Medicine spekulere Alzheimers kan begynde med et lignende metabolisk stigning, fordi Downs syndrom ofte fører til demens i voksenalderen. Deres resultater vises i 23 December spørgsmålet om Neurology.

Hvis det er tilfældet, kunne tidlig påvisning af Alzheimers opnås gennem positron imaging tomografi (PET), en hjernescanning, der beskæftiger radioaktivt mærket glukose til at vise hjernen på arbejde.

I syge hjerner, beskadigede neuroner nødt til at arbejde hårdere for at bevare deres effektivitet, og disse bestræbelser dukke op i en PET-scanning, siger Dr. Richard Haier, professor i pædiatri og hovedstol forsker. Som sygdommen skrider frem, bliver de beskadigede neuroner ødelagt og stofskiftet falder.

"Men for at bekræfte dette, må yderligere billeddannende undersøgelser udføres på Downs syndrom folk som demens skrider frem," Haier tilføjer.

Related Articles