Nuclear PET Scan Side Effects

September 14 by admin

Nuclear PET Scan Side Effects


Nuclear PET (positron emission tomografi) scanninger hjælpe med at diagnosticere og behandle mange forskellige sygdomme, herunder kræft og hjertesygdomme. Før scanningen, at patienten ofte modtager en injektion af en lille mængde radioaktivt materiale, således at de organer og væv vises tydeligt på PET-scanning. Det radioaktive materiale kan også sluges eller indåndes. De fleste patienter ikke oplever bivirkninger fra PET scanninger, ifølge Brigham og kvinders Hospital, et datterselskab af Harvard Medical School, men nogle patienter kan opleve bivirkninger fra selve scanningen eller det radioaktive materiale.

ubehag

En af de mest almindelige bivirkninger af nukleare PET scanninger er ubehag, selvom det ikke er normalt væsentlig. Patienterne føler en lille prik, når det radioaktive materiale administreres i en vene, og nogle patienter rapporterer en lidt ubehageligt koldt snurren i deres arme, når materialet injiceres. Smerte på injektionsstedet kan forekomme så godt, men det typisk aftager indenfor få timer. Nogle PET scanninger kræver et kateter placeret i patientens blære, som også kan være en kilde til ubehag eller tryk.

klaustrofobi

Nogle patienter føler sig klaustrofobisk, mens i PET-scanning maskine, der er som en stor, lukket tunnel. Patienter, som oplever alvorlig klaustrofobi kan have svært ved at trække vejret eller opleve hurtig hjertebanken og forhøjet blodtryk. Nogle læger administrere en beroligende til ekstremt angste eller klaustrofobiske patienter forud for scanning for at hjælpe med at holde dem roligt og stadig under proceduren.

Allergiske reaktioner

Allergiske reaktioner over for de radioaktive stoffer gives til patienter før en PET-scanning er sjældne, men kan forekomme hos nogle patienter, ifølge RadiologyInfo.org. Patienter bør informere deres læge, hvis de nogensinde har haft en negativ reaktion under andre nuklearmedicinske procedurer. Læger overvåge for tegn på en allergisk reaktion forud for testen, da det typisk tager omkring en time for stoffet til at bevæge sig gennem kroppen. Patienter, der oplever problemer med at trække vejret eller andre tegn på en allergisk reaktion, såsom udslæt, nældefeber eller hævelse, bør lade deres læger vide med det samme.

Graviditet Side Effects

Kvinder, der er gravide eller ammer, bør normalt undgås nukleare PET scanninger for at forhindre skade eller sygdom til barnet. I nogle tilfælde kan en PET-scanning være nødvendigt for en gravid eller ammende mor fordi fordelene ved den procedure, til at diagnosticere en potentielt livstruende sygdom eller tilstand opvejer risiciene for barnet. Brigham og kvinders Hospital anbefaler ikke ammer i 36 timer efter radioaktivt materiale administreres til en PET-scanning.

Related Articles