Nogle vira Forbundet med aldersrelateret demens

November 15 by admin

Nogle vira Forbundet med aldersrelateret demens


Tre udbredte vira synes at øge risikoen for, at ældre mennesker vil lide demens, viser en ny undersøgelse har gjort gældende.

Mennesker med en historie af infektion med mindst to af de virus - to stammer af herpes og en mikrobe kaldet cytomegalovirus - var omkring dobbelt så stor sandsynlighed for at vise betydelig mental tilbagegang i løbet af et-årig undersøgelse som dem, der smittes med én eller ingen af patogener.

Begge herpes og cytomegalovirus er kendt for at skade hjerneceller, så infektion med den ene eller begge kan føre til tab af neuroner, og til sidst demens, siger forskerne. I teorien, at narkotika behandle eksisterende infektioner eller vacciner til forebyggelse af infektioner kan forhindre demens, tilføjer de.

En rapport om resultaterne vises i spørgsmålet om Stroke september.

Forskere er i stigende grad kommer til at anerkende, at hjernesygdomme, fra Alzheimers Parkinsons have mindst en forbindelse til inflammation.

"Dette er en meget varmt emne lige nu," siger Dr. Howard Gendelman, direktør for Center for Neurovirology og neurodegenerative sygdomme ved University of Nebraska Medical Center i Omaha.

National Institutes of Health sponsorerer et symposium om forskning på dette område senere på året.

"Hos ældre patienter kan lokal infektion gennemtrænge blod-hjerne-barrieren" - en fysisk væg beskytte hjernen, der bliver mere porøs med alderen, siger Gendelman. "Inflammation kan derefter sive ind i hjernen og forårsage en sekundær inflammatorisk respons i hjernens immunceller."

Denne reaktion kan skade neuroner og føre til demens. Det ofte gør det på hiv-patienter, for eksempel, siger han.

Men ikke alle demens resultater fra infektion, og ikke alle infektioner fører til demens. Genetik, ernæring og en lang række andre faktorer, der vil påvirke en persons modtagelighed for hjernebetændelse, siger Gendelman.

I det nye arbejde, Dr. Timo Strandberg, fra University of Helsinki, og hans kolleger fulgte 383 ældre mænd og kvinder med varierende stadier af blodkar sygdom. Mere end 80 procent havde en historie af hjertesygdomme og 37 procent havde haft mindst ét ​​slag.

Forskerne kiggede efter tegn på infektion med tre almindelige virus: herpes simplex 1, der forårsager forkølelsessår; dens seksuelt overført søskende herpes simplex 2; og cytomegalovirus, som kan være skadelige for babyer i livmoderen, men typisk forårsager ingen problemer for raske voksne.

Blodprøver viste, at 48 mennesker havde beviser, i form af proteiner kaldet antistoffer, til en eller ingen af ​​virus; 229 havde antistoffer til to af de mikrober; og 106 havde tegn på infektion med alle tre vira.

Ved starten af ​​undersøgelsen 58 mennesker, eller 15 procent, havde kognitive problemer på en standard psykologisk eksamen. Dem med antistoffer mod tre vira var 2,5 gange større sandsynlighed for at falde i denne gruppe i forhold til mennesker med færre eller ingen infektioner. Jo større niveauet af antistoffer, jo mere alvorlig demens.

I løbet af de følgende 12 måneder 150 mennesker mistede terræn på kognitive test. Igen blev tidligere infektion stærkt knyttet til sandsynligheden for mental tilbagegang.

"Vores resultater understøtter tidligere hypoteser, at visse infektioner er forbundet med kognitiv svækkelse og deraf demens i alderdommen," skriver forskerne. "I vores ældre kohorte blev disse vira formentlig indgået i barndommen eller voksenlivet, men i det moderne samfund disse i stigende grad indgået senere i livet," tilføjer de. Hvis resultaterne er verificerede af fremtidige undersøgelser, "de kan åbne nye veje for at forhindre demens med antivirale lægemidler eller eventuelt vaccinationer."

Dr. Larry Goldstein, direktør for Duke University Stroke Center og en talsmand for den amerikanske Stroke Association, advarer de finske fund kan ikke oversætte godt til andre grupper af mennesker. Ikke alene har alle de emner har en form for fartøj sygdom, men Finland er langt mere etnisk homogen end fx USA. Undersøgelsen "ikke finder anvendelse på den almindelige befolkning. Det er begrænset til den snævre gruppe af folk," siger han.

Alligevel, tilføjer han, synes de finske forskere til at vise, at virkningerne af infektion på demens er uafhængig af andre faktorer, der påvirker mental evne og endda andre kilder til betændelse.

Related Articles