Nogle fordelene ved screening ældre kvinder for brystkræft Adspurgt

July 23 by admin

Nogle fordelene ved screening ældre kvinder for brystkræft Adspurgt


Herunder kvinder ældre end 70 i de nationale brystkræft screeningsprogrammer ikke vil føre til en kraftig reduktion i avancerede former af sygdommen, en ny undersøgelse fund.

I virkeligheden kunne masse brystkræft screeningsprogrammer resultere i ældre kvinder, der bliver overdiagnosticeres og overbehandlet, de hollandske forskere rapporteret.

Så bør beslutningen om at screene ældre kvinder for brystkræft ske fra sag til sag, de anbefalede.

"I stedet for at bruge masse screening bør beslutningen om at deltage i screeningsprogrammet være personlig, baseret på restlevetid, risiko for brystkræft, funktionel status og patienternes præferencer," undersøgelsens forfattere skrev.

I 1998 blev aldersgrænsen for den nationale brystkræftscreening program i Holland udvidet til kvinder i alderen mellem 69 og 75. Men forskerne siger, er der ingen signifikant bevis for, at screening af kvinder i denne aldersgruppe er effektiv.

Ved hjælp af data fra Holland Cancerregisteret, forskerne identificerede alle nye tilfælde af invasiv og ikke-invasiv (in situ) brystkræft blandt kvinder mellem 69 og 75 år. Kvinderne blev diagnosticeret med sygdommen mellem 1995 og 2011.

Af de 25.500 sager identificerede forskerne delte kvinderne i tre grupper: dem diagnosticeret før indførelsen af ​​det nationale screeningsprogram (1995 til 1997) dem diagnosticeret bagefter (2003 til 2011), og dem, diagnosticeret i-mellem (1998 2002) .

Leiden University forskere også 13.000 kvinder mellem 76 og 80 år til at spore satser for brystkræft blandt ældre kvinder ikke er berettigede til screening.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort online 15 September om thebmj.com, viste, at nye tilfælde af tidlig brystkræft blandt kvinder mellem 70 og 75 år steget fra 248,7 til 362,9 per 100.000 kvinder efter det nationale screeningsprogram blev indført. Selv om der var et fald i antallet af nye tilfælde af fremskreden brystkræft, det absolutte fald var lille, fra 58,6 tilfælde per 100.000 kvinder før til 51,8 tilfælde efter programmet startede.

Til sammenligning nye tilfælde af brystkræft tidligt faldt lidt for kvinder mellem 76 og 80 år, men antallet af nye tilfælde af fremskreden brystkræft var uændret.

Forskerne konkluderede, at for hver en fremskreden fase kræft diagnosticeret ved screening ældre kvinder, omkring 20 overdiagnosticeres opdages stadie kræftformer tidligt. De noterede sig overdiagnostik og behandling af brystkræft kunne tage en væsentlig vejafgift på en kvindes livskvalitet. Forskerne tilføjede, at brystkræft behandlinger er dyre og kan ikke give ældre kvinder, som er mere sårbare over for bivirkninger, betydelige sundhedsmæssige fordele.

Related Articles