Naturlig Progesteron anvendelser

March 19 by admin

Progesteron er et steroide hormon, der produceres i æggestokkene og binyrerne cortex af ikke-gravide kvinder i den fødedygtige alder. Naturligt progesteron stammer fra rødderne af mexicanske yams, sojabønner og nogle dyr æggestokke. Selvom naturligt progesteron og progesteron produceres i det menneskelige legeme er identiske, skal naturligt progesteron ekstraheres og syntetiseret (som progestin), før den kan indgives. Naturligt progesteron kan indtages oralt, ved injektion eller, mest almindeligt, topisk med en gel eller creme.

Overgangsalderen

Kvinder går gennem overgangsalderen oplever forskellige fysiske symptomer, der er udløst af hormonale ændringer og ubalancer opstår i kroppen i løbet af denne tid. Naturligt progesteron terapi behandler nogle symptomer på menopause, såsom styring af sværhedsgraden af ​​hedeture og beskyttelse mod osteoporose og knogletab. Hormonerstatningsterapier herunder naturligt progesteron indgives typisk via en creme anvendes til ansigt, hals eller brystet eller vaginalt.

amenoré

Amenoré er fraværet af en menstruationscyklus hos en kvinde i den fødedygtige alder. Primær amenoré er manglen på menstruation i en alder af 16 år. Sekundær amenoré er en indstilling af perioder for tre eller flere måneder til andre formål end graviditet grunde i øvrigt raske kvinder. Der er mange årsager til sekundær amenoré, herunder stress, visse svangerskabsforebyggende og medicin, og hormonelle ubalancer. Food and Drug Administration har godkendt oralt administreret naturligt progesteron som en behandling for sekundær amenorré, som menes at være forårsaget af en hormonel ubalance.

Dysfunktionel uterin blødning

Dysfunktionel uterin blødning er nogen uterin blødning ikke er relateret til menstruation eller en underliggende medicinsk tilstand. Den mest almindelige årsag til dysfunktionel blødning fra livmoderen er fraværet af ægløsning og typisk forekommer ved enten begyndelsen (puberteten) og slutningen (periomenopause) af en kvindes reproduktive liv. Progestationale agenter, nogle gange i kombination med østrogen, kan rette blødningen. Hvis blødningen ikke korrigeres ved administration af naturlige progesteron hormonbehandling, dysfunktionel blødning fra livmoderen er ikke årsagen til blødning og andre årsager bør undersøges.

Svangerskabsforebyggelse

Kvinder, der ikke kan tage østrogen kan stole på progesteron-kun piller, men skal være påpasselig med at overholde doseringsvejledningen. Nødprævention kun indeholder progestin betragtes som mere effektive end svangerskabsforebyggende, der er en kombination af østrogen og progesteron og også forårsage færre bivirkninger.

Progesteron kun piller kan indsættes, indsprøjtet eller indtages oralt. Mundtlige progestin-kun piller er blevet godkendt af World Health Organization til brug for kvinder, der lider af diabetes, fedme eller hypertension eller er i risiko for at udvikle blodpropper.

Related Articles