Når Afslutning Rygning er en familie affære

December 1 by admin

Familien, der ryger sammen kan også afslutte sammen.

Det er teorien bag et nyt program designet til at hjælpe slægtninge til lungekræftpatienter sparke vane.

Sponsoreret af Duke University Medical Center, University of North Carolina i Chapel Hill, og Durham VA Medical Center, "Family Ties" rygestop program giver stresshåndtering og mestringsstrategier til slægtninge til patienter med lungecancer. Skaberne af programmet mener denne form for rådgivning, vil gøre det lettere for folk at sparke vane.

"Nikotin afhængighed er sådan en stærk kraft, at selv heartbreak af at se et familiemedlem dør af lungekræft ofte ikke nok til at overbevise rygerne til at holde op," siger Dr. Lori Bastian, en internist på Duke. Hun bemærkede, at kun 15 procent af rygerne stoppe, når en slægtning er diagnosticeret med lungekræft.

Fysisk afhængighed af nikotin er normalt rettet i rygestop-programmer, mens de psykologiske og sociale faktorer ofte ignoreres, siger Bastian. Den familiemæssige tilknytning Programmet sigter mod disse spørgsmål.

"En nikotin plaster kan ikke være nok. Vi har en gruppe af rygere, der er ofte interesseret i at stoppe, men ikke har de nødvendige redskaber til blive en succes. Familiemedlemmer ofte fortælle os, at de er motiverede for at holde op, men stress af omsorgen for deres relative med lungekræft gør det den værste tid i deres liv at prøve, "Bastian sagde.

Hun og hendes kolleger identificerer potentielle deltagere ved at bede lungekræftpatienter for navnene på pårørende, der kan være villige til at prøve at stoppe med at ryge.

Halvdelen af ​​pårørende vil modtage brochurer og en lyd kassette, skitsere farerne ved rygning og tilbyde tips om, hvordan at holde op, sammen med gratis nikotinplastre. De andre pårørende vil modtage de samme materialer, sammen med seks telefon rådgivning sessioner, hvor de er undervist mestringsstrategier og stress-styringsværktøjer.

Folk i begge grupper vil blive sporet i et år, efter at de fuldføre 12-ugers intervention.

"Vores hypotese er, at rygere, der modtager rådgivning, vil være mere tilbøjelige til at holde op med at ryge. Vi håber på en 25 procent til 30 procent succesrate, som synes at være lav, men ville være en betydelig forbedring i forhold til nuværende sats," Bastian sagde.

Related Articles