Monkeying Med Evolutionær Genes

September 15 by admin

Monkeying Med Evolutionær Genes


Forskere sammenligner gener fra chimpanser til dem af mennesker og mus har opdaget nogle af de gener, der gør mennesker så forskellige fra andre dyr.

I nummer af Science i december, rapporterer forskerne finde forskelle i gensekvenser mellem mennesker og chimpanser, der kan give et fingerpeg om de gener, der er ansvarlige for sådanne vigtige faktorer i den menneskelige evolution som evnen til at tale og forstå sproget og til at gå oprejst.

"På trods af det faktum, at mennesker og chimpanser er så ens, kan vi stadig finde beviser på forskelle i kodende sekvenser og se, hvilken slags gener evolution virker på," siger en af ​​undersøgelsens forfattere, Michele Cargill.

Cargill, leder af integrerede genomiske applikationer Celera Diagnostics i Alameda, Californien., Siger mennesker og chimpanser deler næsten 99 procent af deres gensekvenser.

Til denne undersøgelse, Cargill og hendes kolleger så på 7645 gensekvenser i chimpanser og sammenlignede dem med deres beslægtede gener i mennesker og i mus. Cargill siger de så for små forskelle i gensekvenser.

Forskerne derefter yderligere undersøgt disse gener at bestemme, hvilke havde ændret tilfældigt, og som var muteret på grund af positiv selektion. Når et gen ændrer gennem positiv udvælgelse, der betyder, at nogle evolutionære fordele forekommer som et resultat af mutationen.

"Vi fandt omkring 1.500 gener, der så ud som de kan være vigtigt i at gøre mennesker mennesker," siger Cargill.

For eksempel forskerne fundet flere gener, der er involveret i udviklingen af ​​hørelse hos mennesker, der syntes at have udviklet sig hurtigt, som Forfatterne foreslår kan have været nødvendigt for at behandle talelyde. Når en af ​​disse gener er beskadiget i mennesker forårsager døvhed ifølge Cargill.

Andre gener, der så ud som de havde gennemgået positiv selektion var nogle ansvarlig for udviklingen af ​​skelettet, som Cargill siger, er naturligvis helt anderledes hos mennesker og chimpanser. Næsten alle de olfaktoriske gener - de ansvarlige for lugtesansen - var ganske anderledes hos mennesker og chimpanser.

Derudover Cargill siger, mennesker har gener, som chimpanser ikke har denne mulighed for bedre fordøjelse af kød og de aminosyrer, der findes i kød.

"Vi spiser mere kød, og disse mutationer bliver behandlet kød og få mere næring fra det," forklarer hun.

Cargill siger, det er muligt, at der i fremtiden kan denne liste over gener, der er unikt menneske give forskerne et bedre mål for at forske gener, der forårsager sygdom hos mennesker.

Ursula Goodenough, professor i biologi ved Washington University i St. Louis, siger undersøgelsen kan faktisk være en nyttig database til fremtidig forskning. Men hun bemærker, vil eventuelle praktiske implikationer fra dette arbejde sandsynligvis være årtier undervejs.

På trods af forskellene i nogle gener, tilføjer hun, denne undersøgelse endnu engang beviser, at "chimpanser er de nærmeste væsener til os, og vi har så meget at lære af dem."

Related Articles