Mislykket lungekræft Drug Kan Fight brysttumorer

December 20 by admin

Mislykket lungekræft Drug Kan Fight brysttumorer


Den lungekræft stof Iressa måske en dag have en rolle at spille i behandling brystkræftpatienter.

Give Iressa (gefitinib) til kvinder med tidlig brystkræft før operation kunne skrumpe tumoren, hævder en lille undersøgelse er anført i maj 17 online udgave af The Lancet Oncology.

Resultaterne er usandsynligt at oversætte til gevinster for kvinder enhver tid snart, men, siger eksperter.

"Dette er en proof of concept, at der kan være klinisk aktivitet med dette lægemiddel, og det er af interesse," siger Dr. Harold Burstein, et medlem af brystet onkologi center på Dana-Farber Cancer Institute i Boston. "Men det er bestemt ikke noget, der naturligvis ændrer den naturlige historie af sygdommen eller forbedrer kliniske endpoints såsom at hjælpe patienter har bedre kirurgiske valg."

"Det er en interessant observation, men vi kan ikke sige det fører til noget kvinder bør gøre i morgen," tilføjede Dr. Len Lichtenfeld, souschef læge på American Cancer Society.

Iressa blev oprindeligt udviklet af drugmaker AstraZeneca som en behandling for lungekræft, men det ikke levede op til forventningerne. The National Cancer Institute sluttede sin kliniske fase III-undersøgelser af lægemidlet bare i sidste måned, da den undlod at forlænge patienternes liv. Virksomheden, der finansierede dette forsøg, synes at være på udkig efter alternative anvendelser for stoffet.

Størstedelen af ​​brystcancere er østrogenreceptor-positiv. Inden for denne kategori, tumorceller, der testes positive for en anden receptor, epidermal vækstfaktor receptor (EGFR), har en dårligere prognose.

Ofte er disse kvinder behandles med hormoner før operation til at skrumpe tumorer. Imidlertid, at behandlingen er ikke altid effektive, og når det er, det tager lang tid til at arbejde. Kemoterapi er en anden mulighed, men det kan komme med ubehagelige bivirkninger.

Forfatterne til aktuelle undersøgelse spekuleret på, at hæmme EGFR med Iressa samtidig administration af en anden type lægemiddel - kaldet en aromatasehæmmer - at nedsætte mængden af ​​østrogen i kroppen kan være af terapeutisk fordel.

Undersøgelsen involverede 56 postmenopausale britiske kvinder med brystkræft, der var både østrogen-receptor-positive og positive for EGFR. Kvinderne blev rekrutteret fra hospitaler i London.

Efterforskerne tildelt kvinderne enten Iressa plus Arimidex (anastrozol, en aromatasehæmmer) eller Iressa plus en placebo i fire til seks uger før operationen.

Tumor størrelse blev reduceret med 30 procent til 99 procent i 12 af 22 kvinder, der er tildelt af kombinationsbehandlingen, og i 14 af 28 kvinder tilknyttet Iressa og placebo alene. Virkningen begyndte at dukke op inden for fire uger efter den medicin, siger forskerne.

Begge behandlingsregimer også hæmmede EGFR, tilføjer de.

Undersøgelsens forfattere mener, at denne tilgang kunne tilskynde tumorskrumpning, hvilket igen kan betyde mindre omfattende operationer for patienter.

Indtil videre kan dog den vigtigste virkning af denne retssag være som en "gatekeeper" studie, en baggrund for yderligere forskning.

"Vi er altid på udkig efter måder at bringe nye behandlingsformer til at bære, for at hjælpe brystkræftpatienter gøre bedre," Burstein sagde. "Disse er provokerende data tyder på, at EGFR-vejen kan være værdifulde i at kontrollere kræft, og helt sikkert fortjener yderligere undersøgelse."

Related Articles