Mind Over kost?

August 31 by admin

Mind Over kost?


Folks synspunkter om, hvad der forårsager fedme kan påvirke både deres spisevaner og deres vægt, nye forskningsresultater viser.

Konstateringen tyder på, at de offentlige sundhedskampagner muligvis faktor, der ind i ligningen for at være effektive, undersøgelsens forfattere noteret.

At undersøge spørgsmålet, forskerne gennemført en række undersøgelser på tværs af fem lande på tre kontinenter. Udgivet for nylig i tidsskriftet Psychological Science, undersøgelsen fundet folk i Korea, USA og Frankrig alle holdt lignende overbevisninger, enten dårlig kost eller manglende motion var den hyppigste årsag til fedme.

Og de, der er knyttet fedme til usunde spisevaner havde lavere body mass indeks (BMIs) end dem, der bebrejdede manglende fysisk aktivitet. BMI er en måling af kropsfedt baseret på højde og vægt.

"Der var en klar afgrænsning," undersøgelse forfatter Brent McFerran, af Ross School of Business ved University of Michigan, sagde i en pressemeddelelse fra foreningen for Psychological Science. "Nogle mennesker overvældende impliceret dårlig kost, og en nogenlunde tilsvarende antal impliceret manglende motion. Genetik, til vores overraskelse, var en langt fjern tredjedel."

Men "hvad overraskede mig mest var, at vi fandt lå teorier at have en effekt på BMI over andre kendte faktorer, såsom socioøkonomisk status, alder, uddannelse, forskellige medicinske tilstande og sove vaner," McFerran påpeget.

Undersøgelsens forfattere bemærkede, at forbindelsen mellem synspunkter om fedme og motion også kan være forbundet med, hvor meget folk spiser. De fandt canadiske deltagere, der følte fedme var resultatet af fysisk inaktivitet spiste mange flere chokolade end dem, der så kost som den største synder. I mellemtiden, folk i Hongkong, som understregede vigtigheden af ​​motion spiste også mere chokolade end dem, der så kost som den vigtigste årsag til fedme.

Forskerne konkluderede, at folks overbevisninger om fedme spiller en rolle i spisevaner og BMI.

Anirban Mukhopadhyay, Hongkong Universitet for Videnskab og Teknologi, der blev indgået i pressemeddelelse, at det er "den første forskning, der har tegnet en sammenhæng mellem folks tro og krisen fedme, som vokser så hurtigt som folks taljemål er."

Undersøgelser viser, at to tredjedele af amerikanske voksne er overvægtige eller fede. Fedme er også et voksende problem i mange udviklede nationer.

Related Articles