Menneskelige hjerne celler, der anvendes til at gøre Mus Smarter

March 25 by admin

Menneskelige hjerne celler, der anvendes til at gøre Mus Smarter


Implantation en type menneskelige hjerne celle i nyfødte mus gør dem "smartere" som voksne, har forskerne fundet - en præstation eksperter siger kan hjælpe på forståelsen og behandling af humane hjernesygdomme.

Det lyder lidt som science fiction, men mange undersøgelser har set på effekten af ​​at implantere gnaverhjerner med humane celler, siger Paul Sanberg, professor i neurovidenskab ved University of South Florida, i Tampa.

Nyheder her er, at forskerne var i stand til at implantere mus med menneskelige hjerneceller kaldet gliaceller, se de celler modnes og handler som menneskelige dem, og se effekten på musenes læring, siger Sanberg, som ikke var involveret i forskning.

"Det er spændende," sagde han. "Cellerne blev stadig fungerer som menneskelige celler, og de faktisk forbedrede aspekter af læring."

Målet er dog, ikke at skabe kloge mus. Håbet er at åbne op for nye måder at forstå menneskelige hjernesygdomme og udvikle behandlinger for dem, siger Dr. Steven Goldman, formand for neurologi ved University of Rochester, New York, og en af ​​forskerne på studiet.

Den menneskelige hjerne har forskellige typer af celler. Neuroner betragtes arbejdsheste, sende elektriske og kemiske signaler til hinanden. Gliaceller ses som "Support" celler, der hjælper overføre information mellem neuroner.

Men den relative størrelse af gliaceller i den menneskelige hjerne er større sammenlignet med ikke-primat dyr. Mennesker har også flere af dem, og større mangfoldighed i dem, sagde Goldman. Det er blevet tænkt, at udviklingen i gliaceller kan have været vigtigt at tillade mennesker at blive lige så kloge som de er.

De nye resultater, der vises i 7 marts udgave af tidsskriftet Cell Stem Cell, støtter denne teori.

Sanberg sagde, at der allerede har været en voksende forståelse for betydningen af ​​gliaceller i degenerative hjernesygdomme. Multipel sklerose er den "klassiske eksempel på en glial sygdom," sagde han. Men forskning tyder værdiforringede gliaceller er involveret i en række lidelser, herunder Parkinsons sygdom og Alzheimers.

At være i stand til at studere funktionen - og dysfunktion - af humane gliaceller i gnaverhjerner kunne give forskere indsigt i mange sygdomme, Sanberg og Goldman sagde.

For undersøgelsen, Goldmans hold implanteret humane gliale stamceller ind i hjernen på nyfødte mus. Stamceller er primitive celler, der giver anledning til modne, specialiserede celler.

Forskerne fandt, at over tid, de humane glia stamceller modnet og erstattet musen gliaceller - i det væsentlige, "overtage deres hjerner," Goldman sagde.

Hans hold derefter muse-relevant læring tests brugt - som den klassiske flugt-fra-the-labyrint udfordring - at sammenligne dyrenes fungerer med mus uden menneskelige gliaceller.

"Vi troede, disse mus bør være smartere. De bør være i stand til at lære hurtigere," Goldman sagde. »Og det er, hvad vi fundet."

"Det er en bemærkelsesværdig konklusion," sagde James MCGAUGH, en forskning professor i neurobiologi og adfærd ved University of California, Irvine.

Resultaterne "ophøje rollen" af gliaceller i menneskets hjerne fungerer, siger MCGAUGH, som ikke var involveret i forskning. Som for menneskers sundhed og sygdom, tilføjede han, "Jeg kan ikke se nogen umiddelbare konsekvenser. Men det er klart det er spændende fund, der berettiger yderligere undersøgelser."

Goldman og hans kolleger er allerede bruger denne linje af forskning for at studere human sygdom. I en undersøgelse offentliggjort i sidste måned, de rapporterede, at de har været i stand til at tage stamceller fra huden af ​​patienter med visse hjernesygdomme og bruge dem til at generere gliale stamceller. Cellerne kan implanteres i mus for at få en bedre forståelse af disse sygdomme, og at afprøve nye behandlingsformer, sagde Goldman.

Lige nu er forskerne eksperimenterer med celler taget fra patienter med skizofreni og Huntingtons sygdom.

Related Articles