Mediterranean Diet kan hjælpe forhindre Depression

February 15 by admin

Mediterranean Diet kan hjælpe forhindre Depression


Folk, der fulgte middelhavskosten, en spise regime, der er rig på frugt, grøntsager, fuldkorn, fisk og nødder, var mindre tilbøjelige til at udvikle depression i en spansk undersøgelse.

"Vi taler om en relativ reduktion i risiko på 42 procent til 51 procent," sagde undersøgelse medforfatter Dr. Miguel A. Martinez-Gonzalez, formand for forebyggende medicin ved universitetet i Navarra. "Dette er en stærk forening."

Middelhavet kost normalt anbefales at reducere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og andre kardiovaskulære problemer. Denne undersøgelse, rapporteret i spørgsmålet om Archives of General Psychiatry oktober er en af kun et par til at vurdere dens indvirkning på den mentale funktion.

De spanske forskere fulgt mere end 10.000 raske voksne, der udfyldte spørgeskemaer fra 1999 til 2005. Alle var fri for depression, når forsøget startede. Deres tilslutning til middelhavskosten blev målt ved at se på ni komponenter, såsom lavt indtag af kød, moderat indtag af alkohol og mejeriprodukter, og højt indtag af frugt, nødder, korn, grøntsager og fisk.

Efter en gennemsnitlig opfølgning på 4,4 år, den samlede forekomst af depression for dem, der mest fulgt kosten var 30 procent lavere end for dem, der mest ignoreret kosten regler. Selv lavere depression var forbundet med indtagelse af bestemte elementer i middelhavskosten, såsom frugt, grøntsager og olivenolie.

Der er flere mulige forklaringer på den rapporterede beskyttende virkning, siger Martinez-Gonzales. Middelhavskosten forbedrer funktionen af ​​endothelium, den skrøbelige indre beklædning af blodkar, som er involveret i produktionen af ​​hjerne-afledt neurotrofisk faktor (BDNF), et molekyle, som er ansvarlig for vækst og funktion af nerveceller, sagde han . "Dysfunktion af BDNF menes at være ansvarlig for nogle depression tilfælde," Martinez-Gonzalez sagde.

Desuden olivenolie forbedrer bindingen af ​​serotonin til dets receptorer "og serotonin er et centralt neurotransmitter i depression," sagde han. "Faktisk Prozac virker ved at øge tilgængeligheden af ​​serotonin i hjernen."

Og Omega-3-fedtsyrer findes i nogle fisk kan bidrage til at forbedre funktionen af ​​det centrale nervesystem, hvilket Martinez-Gonzalez. "Alle disse mekanismer kan føre til en forbedret hjernefunktion og en større modstandsdygtighed over for bedre ansigt frustrationer hver dag, for at kontrollere stress, og så videre," sagde han.

Men Martinez-Gonzalez anbefaler ikke, at mennesker diagnosticeret med depression forsøge at behandle det ved at vedtage denne diæt. "The middelhavskosten kunne være ideel til forebyggelse af depression, men ikke for dens behandling," sagde han. "For de patienter, der allerede har depression, det bedste, de kan gøre, er at søge den rette medicinske behandling af en psykiater."

"Det er ikke overraskende at se disse resultater," siger Dr. David Mischoulon, lektor i psykiatri ved Harvard Medical School. "De er hvad vi ville have forventet at se på grundlag af tidligere oplysninger. Der er en meget stor mængde arbejde i den psykiatriske litteratur siger, at bestanddele af kosten i Middelhavet, når så på hver have en sådan virkning."

Mischoulon enige om, at han ikke vil anbefale kost som en behandling for eksisterende depression. "En person i en episode af depression har brug for mere direkte og mere målrettet indsats," sagde han.

Men undersøgelsen tilføjer endnu en grund til at vedtage middelhavskosten, sagde Mischoulon. "Hvis du har en familie historie af depression, og du er bekymret for det, en kost som denne sandsynligvis ville være et godt sted at starte," sagde han.

Related Articles