Markerede fodgængerovergangene er ikke nok til at beskytte seniorer

November 26 by admin

Markerede fodgængerovergangene er ikke nok til at beskytte seniorer
Mærkning crosswalks at sikre en sikker sti på tværs af gaden til fare ældre fodgængere, hvis linjerne ikke ledsages af stop tegn eller signaler til langsom trafik, viser ny undersøgelse.

Markerede crosswalks generelt dobbelt risikoen for, at ældre fodgængere vil blive ramt af en modkørende bil, undersøgelsen fundet. Men denne risiko er resultatet af en nær-firedobling i kollisioner i vejkryds med fortovet aftegninger, men intet andet at fortælle biler at stoppe, siger forskerne, som rapporterer deres resultater i morgendagens Journal of American Medical Association.

De crosswalks giver ældre fodgængere "en falsk følelse af sikkerhed," siger Dr. Thomas Koepsell, en University of Washington epidemiolog og ledende forfatter af undersøgelsen.

Eksperter siger bestræbelser på at gøre markante crosswalks sikrere, ved at installere stop tegn og signaler på farlige vejkryds, kunne reducere ulykker med seniorer. På bredere veje, kan median strimler også forhindre fodgængere skader.

Mennesker på 65 år og ældre, der består 21 procent af landets 4739 fodgængere dødsfald i 2000.

Den seneste undersøgelse så på 282 fodgænger ulykker med mennesker 65 og ældre i seks Pacific Coast byer, herunder Seattle, Tacoma og Los Angeles mellem 1995 og 1999. Af dem er de fleste involverede skader og 20 var fatal. Den omfattede også oplysninger fra 594 nærliggende vejkryds, såsom mund og biltrafikken, længde af fodgængerovergang og tilstedeværelsen af ​​signaler.

Forskerne brugte videokameraer til overvågning trafikstrømme, og fundet de farlige vejkryds havde i gennemsnit omkring 50 procent flere fodgængere.

Omkring to tredjedele (68 procent) af de kryds, hvor ulykker var sket havde en markant fodgængerovergang, sammenlignet med 49 procent af de sikrere områder, siger forskerne.

Efter at have overvejet faktorer såsom mund- og biltrafikken og bredden af ​​gaden, en ældre fodgænger risiko for at blive ramt var 3,6 gange højere ved mærket, men ellers ubeskyttede overfarter.

Charlie Zegeer, associeret direktør for Highway Safety Research Center ved University of North Carolina, siger, at hans egen forskning har vist lignende resultater. Men Zegeer siger, at risikoen for en markant fodgængerovergang i høj grad afhænger af bredden af ​​gaden det spænder og omfanget af biltrafikken vejen besidder.

Cykelfelter på tosporede veje, der understøtter færre end 10.000 biler om dagen er ikke specielt farlige, siger Zegeer, hvis gruppen analyseret 2.000 kryds i 30 byer landet. Men dem på brede gader med større mængder har flere fodgængere strejker, siger han.

"På disse brede gader, som volumen bliver højere, er der behov for mere end to linjer af maling på tværs af gaden for at gøre for en sikker passage," siger Zegeer. Installation median strips, der tillader vandrere til at se kun én retning af trafikken på et tidspunkt kan gøre en bule i ulykkesfrekvensen på disse områder, tilføjer han.

Nogle samfund har eksperimenteret med en billig form for fodgængersikkerhed kaldet selvstændige udflagning fodgængerovergangene, som har en boks eller pilekogger indeholder farvestrålende flag på hver side. En fodgænger holder flaget mens krydser for at blive bedre set, og placerer flaget i boksen på den anden side. Embedsmænd kender nogle flag bliver stjålet, men de er let udskiftes og tyveri er mindre sandsynligt et problem i kvarterer, hvor en masse seniorer bor.

Fodgænger dødsfald er blevet droppe støt gennem de seneste tre årtier, ned 51 procent mellem 1975 og 2000, siger Russ Rader, en talsmand for Insurance Institute for Highway Safety. Faldet har været endnu større blandt de ældre, for hvem de dræbte fodgængere er nede 60 procent i samme periode.

Ud over vejbane designændringer, kan andre strategier beskytte vandrere, siger Rader. En af disse er at gøre sommertid året rundt politik. Tilføjelse af en ekstra times eftermiddag lys kunne forhindre 180 dødbringende vrag, 80 procent af dem involverer fodgængere, siger Rader.

Hvad skal man gøre

For mere om sikkerheden ved ældre fodgængere, prøv National Highway Traffic Safety Administration eller Fodgænger og Cykel Information Center. Du kan også besøge Insurance Institute for Highway Safety.

Kilder: Thomas Koepsell, MD, MPH, professor i epidemiologi, University of Washington, Seattle; Charlie Zegeer, associeret direktør, Highway Safety Research Center, University of North Carolina, Chapel Hill; Russ Rader, talsmand, Insurance Institute for Highway Safety, Arlington, Va .; 6 november 2002 Journal of American Medical Association

Related Articles