Manic Depressive Diets

December 6 by admin

Manic Depressive Diets


Den mad, du spiser påvirker, hvordan du føler. Det tager en balance af proteiner, kulhydrater, vitaminer, mineraler, aminosyrer og fiber til at skabe et godt helbred og mindske risikoen for sygdom. Mennesker med manio-depression, også kaldet bipolar lidelse, nødt til at være særlig opmærksom på, hvordan forskellige fødevarer kan påvirke deres humør. Nogle gange holder en fødevare tidsskrift er nyttigt for sporing.

manisk depression

Manic depression er kendetegnet ved ekstreme skift i humør, energi, tænkning og adfærd. Du føler dig måske høj i en manisk fase og lav i deprimeret fase. Cykler kan finde sted i løbet af dage, uger eller måneder, og forstyrre din evne til at fungere. Maniske symptomer omfatter følelse usædvanligt "høj" eller optimistisk, at have urealistiske forestillinger om dine evner eller kræfter, sove lidt, men har masser af energi, nedsat dømmekraft og impulsivitet. Deprimerede symptomer omfatter følelse håbløs eller ked af det, træthed eller tab af energi, irritabilitet og manglende evne til at opleve glæde.

Fødevarer, der hjælper

Nyttige fødevarer, der bidrager til stemningen stabilitet omfatter grøntsager, frugt, fuldkorn og fisk rig på olier. En pålidelig spiseforstyrrelser tidsplan for tre måltider om dagen, jævnt fordelt, og på omtrent samme tidspunkt hver dag er gavnligt for at holde blodsukkeret stabilt. Fødevarer med højt omega-3 fedtsyrer, som fisk, sojabønner, hørfrø, græskarkerner, valnødder og hvedekim kan nedsætte humørsvingninger inden for bipolar lidelse, ifølge Helpguide.org.

Fødevarer, der Hurt

Lige så vigtigt som hvad der skal medtages i kosten er, hvad at udelade. Chokolade, sukker, koffein og alkohol, i store mængder, kan bidrage til forstyrrelser i humør, ifølge HelpGuide. Stoffer som kokain, ecstasy og amfetamin kan udløse en manisk episode, mens alkohol og beroligende midler kan bringe på depression. Selv en beskeden mængde social drikke kan manipulere med din følelsesmæssige balance og muligvis interagere med medicin. Over-the-counter og receptpligtig medicin såsom kolde medicin, appetitnedsættende midler, skjoldbruskkirtlen medicin og kortikosteroider kan forårsage problemer med bipolar lidelse og bør kontrolleres med din læge først.

Kosttilskud

Hvis omega-3 fedtsyrer ikke forbruges i fødevarer, kan de tages som kosttilskud. "Prescription for Nutritional Healing" af Phyllis A. Balch (2010) anbefaler aminosyren L-tyrosin, som øger produktionen af ​​adrenalin og hæver dopamin niveauer, der påvirker stemninger. De anbefaler også B-vitaminer, som er nødvendige for den normale funktion af nervesystemet og hjernen. De kan tages ved injektion eller oralt. Folinsyre, et B-vitamin, og mineralet zink har vist sig at være mangelfuld i dem, der lider af depression. Calcium og magnesium har en beroligende virkning på nervesystemet.

Related Articles