Mange kvinder Kom Unødvendige Pap-tests

November 1 by admin

Mange kvinder Kom Unødvendige Pap-tests


Mange amerikanske kvinder, der har haft en hysterektomi får unødvendige Pap-tests.

Det er konklusionen af ​​ny forskning, der viser, på trods af retningslinjer, der anbefaler mod rutinemæssig test for kvinder efter hysterektomier, en større procentdel af dem har testen nu end før retningslinjerne blev indført for otte år siden.

Celleprøve screeninger hjælpe med at opdage kræft i livmoderhalsen, den nederste del af livmoderen, over vagina. Men ", i disse dage, 95 procent af hysterektomier fjerne hele livmoderen, herunder livmoderhalsen," siger ledende undersøgelse forfatter Dr. Brenda E. Sirovich, en forskningslektor på VA Outcomes Group i White River Junction, VT.

"De fleste kvinder, der har haft en hysterektomi behøver ikke en celleprøve," Sirovich sagde, tilføjer, at unødvendige Pap-tests spild tid for både patienter og læger, og kan distrahere dem fra at diskutere mere presserende sundhedsmæssige betænkeligheder.

Undersøgelsen vises i Juni 23-30 spørgsmålet om Journal of American Medical Association.

Og det følger en rapport tidligere på ugen, i tidsskriftet Cancer, der kun findes én i 20 kvinder 40 og ældre følger konsekvent anbefalingen om årlige mammografi.

De to resultater antyder, at mange amerikanske kvinder ikke følger anbefalede retningslinjer for forebyggende sundhedsydelser.

Sirovich mål var at afgøre, om Pap-test anbefaling, udstedt i 1996 af den amerikanske Forebyggende Services Task Force, der blev fulgt. Hun fandt det ikke var.

I 1992 angav 68,5 procent af kvinder, der havde haft en hysterektomi have haft en Pap-test i de foregående tre år. I 2002 seks år efter anbefalingerne blev udstedt, 69,1 procent sagde, at de havde haft en Pap, fundet Sirovich.

For hendes forskning, analyserede Sirovich data fra en årlig telefonisk undersøgelse af amerikanske voksne, der foretages af det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse. Hun evaluerede oplysninger fra mere end 187.000 kvinder, der oplyser at have en hysterektomi, og som besvarede spørgsmål om timingen af ​​deres sidste celleprøve.

Sirovich er ikke sikker på, hvorfor screening anbefaling til kvinder, der ikke har nogen livmoderhalsen ikke bliver fulgt.

"Nogle kvinder kan ikke vide, at de ikke har en livmoderhalsen efter hysterektomi," sagde hun. "Eller de kan være så vant til den tryghed [af en Pap-test] de ikke ønsker at give det op."

Eller hun tilføjede, kan nogle læger ikke være opmærksomme på retningslinjerne. Ligeledes kan sundhedspleje "rapport kort", hvor læger ligger på deres anbefaling til rutinemæssige screeningstest, være at skyde skylden, sagde hun. Indplaceringen af ​​læger måske ikke mulighed for undtagelser - såsom ikke anbefale Pap-tests for kvinder uden livmoderhalsen. Så lægen udsteder et tæppe anbefaling for alle kvinder til at gennemgå testen, siger Sirovich.

"Jeg gik ind i denne tankegang, at celleprøve blandt kvinder med hysterectomies ville være faldet," sagde hun. "Seks år senere, er der ingen ændringer overhovedet."

Den amerikanske Forebyggende Services Task Force henstilling om, at en Pap-test var unødvendig for kvinder, der har haft en hysterektomi gælder ikke for de kvinder, der har haft en hysterektomi, der skånet deres livmoderhalsen. Eller dem, der undergik kirurgi på grund af livmoderhalskræft eller pre-cancer.

Begge disse grupper af kvinder stadig brug Pap-tests, siger Sirovich.

Dr. William Parker, en klinisk professor i obstetrik og gynækologi ved David Geffen School of Medicine ved University of California, Los Angeles, sagde han ville tilføje endnu gruppe af kvinder, der har brug for at være meget opmærksom på Pap-tests.

"Patienter, der har haft HPV (human papillomavirus, en risiko for livmoderhalskræft) fortsat skal screenes," sagde han.

"Det andet spørgsmål," Parker tilføjede, "er at differentiere celleprøve fra at se gynækolog."

Kvinder, der har fået fjernet livmoderen stadig nødt til at se deres gynækolog regelmæssigt for andre screeninger, såsom bækken eksamener og bryst eksamener, sagde han.

Celleprøve rådes til kvinder, der begynder i en alder af 18, siger den amerikanske Cancer Society, og årligt eller som anbefalet af en kvindes læge, hvis hun har en række af normale eksamener derefter. Forventes Om 10.500 tilfælde af livmoderhalskræft at blive diagnosticeret i 2004, med omkring 3.900 dødsfald.

Related Articles