Måling General Sundhed som »ringe« kan pege på demens Risk

December 29 by admin

Måling General Sundhed som »ringe« kan pege på demens Risk


Ældre voksne, der tror, ​​de er ikke i tip-top sundhed kan have en større risiko for at udvikle demens end folk, der tror, ​​de er sunde, franske forskere rapporterer i 5 oktober udgave af tidsskriftet Neurology.

En dag, "har folk vurderer deres eget helbred kan være et simpelt værktøj til læger til at bestemme en persons risiko for demens, især for folk uden symptomer eller problemer med hukommelsen," Dr. Christophe Tzourio, af neuroepidemiology enhed på Victor Segalen Bordeaux II University, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Alligevel blev ikke alle overbevist af forskningen.

"Det er en af ​​de første undersøgelser til at se på denne sammenhæng, og vi virkelig ikke, hvad det betyder," siger Heather M. Snyder, senior associate director for Medicinsk & videnskabelige forbindelser ved Alzheimers Association. Hun var ikke involveret i undersøgelsen.

I deres rapport, offentliggjort online 5 oktober i Neurology, Tzourio team tyder på, at læger kan bruge en patients selvvurderet helbred til at forudsige risikoen for mental tilbagegang.

De indsamlede data på næsten 8.200 personer i alderen 65 år og derover, som blev bedt om at vurdere deres helbred i starten af ​​undersøgelsen.

I løbet af cirka syv års opfølgning, 618 mennesker udviklet demens. For dem, der sagde deres helbred var dårligt, at risikoen for at udvikle demens var 70 procent højere end for dem, der vurderede deres helbred som godt. For dem, der vurderede deres helbred som fair, at risikoen var 34 procent højere, de bemærkede.

Selvfølgelig har helbredsproblemer som hjertesygdom været stærkt forbundet med en øget odds for demens - herunder Alzheimers sygdom - i tidligere undersøgelser. Men det franske hold til efterretning, at stigningen i risiko for demens bundet til dårlig selvrapporteret helbred fast selv efter at de tegnede sig for hjertesygdomme og andre kroniske lidelser.

Desuden sammenhængen mellem retfærdige og fattige sundhed ratings og demens var endnu større blandt dem, der ikke havde nogen hukommelse eller tænkning dygtighed problemer på det tidspunkt, Tzourio gruppe fundet.

For disse symptomfrie mennesker, som vurderede deres helbred som dårligt, er risikoen for at udvikle demens var næsten dobbelt så højt sammenlignet med personer, der har deres helbred som godt, fandt forskerne. I mangel af en fuldstændig vurdering af deres mentale færdigheder, var derfor deres selvrapporterede helbred den eneste indikator for en eventuel nedgang i hjernens funktion, siger forfatterne.

Hvilke faktorer kan være medvirkende til effekten? "Vi ved, at der har en stor social netværk og sociale aktiviteter er forbundet med en nedsat risiko for demens," Tzourio bemærkede i pressemeddelelse. "Derfor er det muligt, at vurdering ens helbred som dårligt kan være forbundet med adfærd, der begrænser den sociale interaktion og dermed fremskynde demens proces," spekulerede han.

Før de nye resultater kan tages som virkeligheden, de skal dog blive gentaget, siger Snyder. "Vi ville virkelig brug for at have en meget større studie i en mere forskelligartet befolkning at vurdere og finde ud af hvad denne sammenhæng betyder," sagde hun.

Hvad er kendt er, at Alzheimers er den mest almindelige form for demens, begynder at udvikle 10 til 20 år, før symptomerne viser, siger Snyder. Så kan disse følelser om generelle sundhed viser, at en person registrerer noget har ændret før sygdommen er indlysende, tilføjede hun.

Related Articles