Magnetisk terapi kan hjælpe Stroke Recovery

July 24 by admin

Magnetisk terapi kan hjælpe Stroke Recovery


Brug kraftige magnetfelter til at bremse aktiviteten på den ubeskadigede side af hjernen efter et slagtilfælde kan forbedre patienternes motoriske, har en lille undersøgelse fundet.

Teknikken, kaldet gentagne transkraniel magnetisk stimulation (rTMS), havde gunstige virkninger på mindst to uger efter den rapport offentliggjort torsdag i tidsskriftet Stroke.

"Resultaterne er helt sikkert opmuntrende, men hvad de kliniske implikationer er på dette punkt er virkelig uklart," siger Dr. Larry Goldstein, direktør for slagtilfælde center ved Duke University i Durham, NC, og formand for den amerikanske Stroke Association streg råd.

Fordi undersøgelsen var lille og forholdsvis kort, tilføjede han, "vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad patienterne bliver seks måneder eller et år fra nu."

Goldstein ikke var involveret i undersøgelsen, som blev gennemført af et hold på Harvard Medical School og Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston.

Ifølge ledende forsker Dr. Felipe Fregni, rTMS søger at bremse aktiviteten i den side af hjernen upåvirket af slagtilfælde. I den forstand, at behandlingen virker efter samme princip som "tvang-induceret terapi" - en vellykket rehabilitering strategi, hvor et slagtilfælde overlevende sunde lemmer er behersket, tvinger de ramte led til at fungere bedre.

Forskere andetsteds undersøger anvendelsen af ​​rTMS for en række neurologiske lidelser. Tidligere arbejde på slagtilfælde banede vejen for den aktuelle retssag, siger Fregni.

"Vi ved, at flere sessioner af rTMS kan øge størrelsen og varigheden af ​​de gavnlige virkninger, så vi vurderede effekten af ​​fem sessioner," Fregni sagde i en forberedt erklæring.

Forsøget omfattede 15 mennesker, der havde lidt streger mindst et år tidligere. Ti fik rTMS behandling for at lette aktivitet i motor cortex område af ubeskadiget hjernehalvdel. De andre fem patienter fik en fingeret behandling.

Test reaktionstid af patientens takts-ramte hænder, fandt forskerne, at de, der fik rTMS fik 30 procent hurtigere efter fem dages behandling. Denne effekt varede i to uger, sagde de. Forbedringen steg tidligt som antallet af behandlinger steg. Patienterne var i gennemsnit 10 procent, 20 procent, 27 procent og 30 procent hurtigere på dage to, tre, fire og fem af behandling henholdsvis Fregni noteret.

Goldstein sagde, at selv om disse motoriske forbedringer ser lovende, er det stadig uklart, om de vil udmønte sig i en bedre langsigtet fysiske præstationer. "Vi har brug undersøgelser til en længere periode med foranstaltninger af [patienternes] livskvalitet," Goldstein tilføjet.

Studier af rTMS og slagtilfælde er også i gang på Emory University School of Medicine i Atlanta, siger forsker Andrew J. Butler, en assisterende professor i rehabilitering medicin på denne institution.

"Vi har et lidt andet perspektiv," Butler sagde. "De bruger det på den upåvirkede halvkugle i håb det vil reducere mængden af ​​skader. Vi bruger det i forbindelse med fysisk tvang terapi. Vi bruger stimulerende impulser i det berørte halvkugle," sagde han.

Den Emory Gruppens arbejde med patienter med slagtilfælde er endnu ikke blevet forelagt et medicinsk tidsskrift til offentliggørelse, siger Butler.

I en anden håbefuld udvikling, forskere ved det amerikanske National Institute of Neurologiske sygdomme og slagtilfælde, at de havde stimuleret væksten af ​​nye hjerneceller hos rotter efter et slagtilfælde. Forskerne sagde, at de brugte et protein til at aktivere stamcellerne, modregning en kaskade effekt, skabt nye hjerneceller. Mange rotter, der fik behandlingen genvandt den funktion, de mistede efter slagtilfælde, forskerne rapporteret i tidsskriftet Nature.

Related Articles