Lyt Up! Her er hvordan du virkelig Cope med Loud Noise

October 13 by admin

Lyt Up!  Her er hvordan du <i>virkelig</i> Cope med Loud Noise
Virkelig </ i> Cope med Loud Noise "style =" border-width: 0px; "/>

To nye undersøgelser af hørelse viser, at mennesker har en unik måde at komme sig efter en virkelig kraftig støj, men når det kommer til at drukne, at støj, fårekyllinger har det ned til en videnskab.

I den første undersøgelse, forskere ved National Institute on Døvhed og anden kommunikation Disorders opdagede, at menneskehår i ørerne regenererer sig hele tiden for at hjælpe genvinde hørelse, der er udsat for ekstremt kraftig støj, såsom en rockkoncert.

Den anden undersøgelse, fra forskere på University of Cambridge, fandt, at fårekyllinger kan bogstaveligt talt tune deres egne øredøvende lyde. Begge undersøgelser vises i dagens udgave af tidsskriftet Nature.

Enhver, der nogensinde har deltaget i en rockkoncert eller tilbragte en nat dans på en natklub har sandsynligvis lider af nedsat hørelse. Generelt er dette tab er kortvarige og kun varer en dag eller to efter støjbelastningen.

Forskere nu tror, ​​de ved, hvad der forårsager denne forbigående tab.

Det menneskelige øre indeholder minut bundter af hår, kaldet stereocilia. Sterocilia handle ligesom nålen på en pladespiller og oversætte vibrationer lyd til elektriske nervesignaler, som hjernen kan forstå.

"[Stereocilia] skal reagere på overeksponering til at lyde ved at gøre ekstreme bøjning bevægelser. Vi mener, at disse store bevægelser skade nogle uspecificeret kritisk element af stereocilia bundter," forklarer ledende forsker Dr. Bechara Kachar, afdelingschef ved National Institute on Døvhed og Anden Kommunikation lidelser.

Hvad Kachar og hans kolleger opdagede mens forske rotteceller i laboratoriet er, at stereocilia løbende regenerere, og senest to dage helt erstatte sig selv.

Det betyder ikke, at du kan deltage i rockkoncerter hver nat og ikke bekymre dig om at beskadige din hørelse, dog.

"Høj musik eller larmende arbejdsrelaterede lyde i sidste ende vil medføre uoprettelig høretab," siger Kachar, der forklarer, at forskerne stadig ikke ved, hvornår denne regenereringsproces bliver så beskadiget, at genopretningen ikke længere vil forekomme. "Vi har stadig til at understrege forebyggende procedurer og undgå at blive udsat for kraftig støj," tilføjer Kachar.

Selvfølgelig, hvis du var en cricket, du måske ikke behøver at bekymre sig for meget om kraftig støj, for ifølge den anden undersøgelse, disse melodiske insekter er meget dygtige til tuning ud potentielt skadelige støj - i hvert fald når det er self-genereret.

Ved hjælp af en mekanisme, der sandsynligvis er lig den, der ikke tillader mennesker at kildre sig selv, kan fårekyllinger producere deres parring sange højt og stolt uden at påvirke deres egen hørelse.

University of Cambridge forskere konstateret, at en cricket auditive system er undertrykt, når de begynder at flytte deres vinger til at gøre deres sang. Ved at amputere en af ​​cricket vinger, så det ikke længere kunne producere lyd, forskerne opdagede det ikke er den sang, der forårsager undertrykkelse, men bevægelsen af ​​vingerne.

"The pæne ting om dette eksperiment er, at de var i stand til at koble bevægelsen fra lyden," siger Ron Hoy, professor i biologi fra Cornell University, der skrev en ledsagende redaktionel art om undersøgelsen.

Han siger, at mennesker rent faktisk har lignende beskyttende mekanismer.

For eksempel mennesker har en refleks, der beskytter det auditive system fra korte byger af kraftig støj, siger Hoy. Og, mens mekanismer er ikke helt det samme fra insekt for menneskers, Hoy siger, de er ofte ens, og at denne undersøgelse giver værdifulde oplysninger om, hvordan nervesystemet er kablet til at forstå selv-stimulation eller uden stimulation.

Hvad skal man gøre

Hvis du vil vide mere om, hvordan den menneskelige hørelse fungerer, læses denne information fra HowStuffWorks.com eller denne artikel fra den amerikanske Speech-Language-Hearing Association.

Kilder: Bechara Kachar, MD, afdelingschef, strukturel cellebiologi, National Institute on Døvhed og anden kommunikation Disorders, Bethesda, Maryland; Ron Hoy, Ph.D., professor i biologi, Cornell University, Ithaca, New York; 22 August, 2002 Nature

Related Articles