Link mellem depression, Kan Kolesterol afvige Køn

January 22 by admin

Link mellem depression, Kan Kolesterol afvige Køn


Køn regulering af kolesteroltallet kan hjælpe med at forhindre depression hos ældre, foreslår en ny undersøgelse.

Franske forskere fulgt en stor gruppe af mænd og kvinder i alderen 65 og ældre i syv år. De fandt, at depression hos kvinder var forbundet med lave niveauer af "gode" high-density lipoprotein kolesterol (HDL-C), som sætter dem i større risiko for hjerte-kar-sygdomme, herunder slagtilfælde.

Tidligere forskning har vist, at visse typer af slagtilfælde øge risikoen for depression.

I modsætning hertil blev depression hos mænd forbundet med lave niveauer af "dårlig" low-density lipoprotein kolesterol (LDL-C). Denne forening var stærkest hos mænd med en genetisk sårbarhed over for depression relateret til en serotonin transportør gen.

Undersøgelsen vises i Juli 15 udgave af tidsskriftet Biological Psychiatry.

"Vores resultater tyder på, at den kliniske behandling af unormale lipidniveauer kan reducere depression hos ældre, men forskellig behandling vil være påkrævet i henhold til køn," svarer forfatter Dr. Marie-Laure Ancelin af INSERM, Montpellier, Frankrig, sagde i en journal nyheder udgivelse.

"LDL-C serum niveau ser ud til at være en vigtig biologisk markør i mænd, med et snævert interval for normal funktion. Over dette interval, hjerte-eller cerebrovaskulære risiko stiger, og under det, der er øget risiko for depression," hun tilsat.

Derfor kan en korrekt regulering af HDL-C og LDL-C niveauer hjælpe med at forhindre depression hos ældre, forskerne konkluderede.

Related Articles