Lav IQ blandt mænd Hæver Suicide Risk

May 9 by admin

Lav IQ blandt mænd Hæver Suicide Risk


Lav intelligens hos unge mænd er blevet knyttet til en langt højere risiko for, at de vil begå selvmord, i hvert fald i forhold til deres mest intelligente kolleger, siger forskerne.

Analysen, der er baseret på livet for 1,1 millioner svenske mænd, ikke beviser, at lav intelligens forårsager selvmord. I stedet er det kun antyder at der er en forbindelse.

Alligevel har forskere tidligere fundet beviser for, at niveauet af intelligens spiller en rolle i selvmordsforsøg, undersøgelsens forfattere noteres i rapporten offentliggjort online 3 juni i BMJ.

I den nye undersøgelse, Finn Rasmussen, professor i afdelingen for offentlige sundhedsvidenskab ved Karolinska Institutet i Stockholm, og kolleger undersøgte registreringer af mænd, der er født mellem 1950 og 1976. Mændene alle gennemgik fysiske og psykiske eksamener og blev fulgt i 24 år .

Af mændene, 17736 - 1,6 procent - blev indlagt på hospitaler, fordi de har forsøgt selvmord. Efter justering af data for at tage hensyn mændenes alder og socioøkonomisk status, fandt forskerne, at dem med de laveste IQ var næsten ni gange større sandsynlighed for at have forsøgt at dræbe sig selv end dem med de højeste IQ.

"I betragtning af det nye ved disse resultater, er der behov for yderligere forskning for at skabe en dybere forståelse, som vil informere offentlige sundhedsstrategier og kan føre til en reduktion i fremtiden forsøgt og efterfølgende gennemførte selvmord," undersøgelsens forfattere konkluderede.

Related Articles