Langsomme fald følger ofte Stroke Recovery

April 20 by admin

Langsomme fald følger ofte Stroke Recovery


Senest fem år efter et slagtilfælde, selv folk, der i første omgang inddrive ofte glide ind i en gradvis nedgang - især dem med begrænset adgang til sundhedspleje, en ny undersøgelse fund.

Slagtilfælde er den tredjestørste årsag til dødsfald i USA, og nogle 795.000 mennesker i landet har et slagtilfælde hvert år, ifølge American Heart Association.

"Normalt er slagtilfælde ses som en episodisk tilstand, der opstår i diskrete begivenheder," siger undersøgelsens ledende forsker, dr Mandip S. Dhamoon, en neurologisk bosat på Columbia University College of Physicians og kirurger i New York City.

"Vores data tyder på, at med hensyn til funktion, kan slagtilfælde betragtes som en kronisk tilstand, der viser et støt fald over tid, selv i mangel af diskrete begivenheder som tilbagevendende slagtilfælde eller hjerteanfald," sagde han dog.

Rapporten udgives i 25 Jun online udgave af slagtilfælde.

For undersøgelsen, Dhamoon hold indsamlede data på 525 deltagere fra det, der kaldes den nordlige Manhattan Study. Alle havde været 40 år eller ældre, når de havde en streg for første gang.

Forskerne vurderet folks funktion over tid, vurdere deres evne til at udføre 10 aktiviteter med og uden assistance. De blev evalueret hvert år i fem år.

Holdet fandt, at "selv når patienter inddrive mest funktionsevne i de første måneder efter en iskæmisk slagtilfælde, de gradvist blevet mere afhængig i løbet af de næste fem år," Dhamoon sagde. Et iskæmisk slagtilfælde er forårsaget af en blodprop, som blokerer et blodkar i hjernen.

"Oddsene for at have en fuld helbredelse - lever uafhængigt eller behøver meget lidt hjælp - faldt så meget som 9 procent om året over fem år," sagde han. "På samme tid, idet odds for patienterne bedømt som alvorligt handicappede i forhold til første halvår steg så meget som 13 procent om året."

Forsikring status havde også en betydelig indvirkning på, om funktion forværret over tid, siger Dhamoon. "Uforsikrede patienter og dem, der er omfattet af Medicaid havde et markant fald i funktion i fem år, mens der er omfattet af Medicare eller privat forsikring ikke gjorde det," sagde han.

Adgang til sundhedspleje er ikke kun vigtigt på det tidspunkt et slagtilfælde, men i årene efter, Dhamoon sagde. "Dem med dårligere adgang til sundhedsydelser kan være mindre tilbøjelige til at få løbende rehabilitering og kan være mindre i stand til at styre deres blodtryk og andre risikofaktorer," sagde han.

Desuden folk, der var ældre, havde diabetes, var ugift, havde en mere alvorligt slagtilfælde, haft et slagtilfælde på deres højre side eller havde urininkontinens inden for en uge af strøget var mere tilbøjelige til at være deaktiveret inden for fem år, Dhamoon noteret.

Dhamoon gruppe undersøger i øjeblikket en gruppe på omkring 3.000 mennesker, der ikke havde haft et slagtilfælde, når de er indskrevet i den nordlige Manhattan Study. Forskerne planlægger at bruge data indsamlet over otte eller ni år at sammenligne hastigheden af ​​faldet i funktion mellem mennesker, der har et slagtilfælde under opfølgningsperioden, og dem der ikke gør.

Men Dr. Majaz Moonis, direktør for slagtilfælde Services og Stroke Prevention Program ved University of Massachusetts Memorial Medical Center, sagde undersøgelsen undladt at tage hensyn til flere vigtige faktorer.

Forebyggelse Slagtilfælde er en omfattende ledelsesstrategi, og forfatterne har ikke forklare den medicin, som anvendes til at forhindre en anden slag, sagde Moonis. "Desuden har de ikke set på konsekvenserne af akut rehabilitering på denne forsinket tilbagegang," sagde han.

"Personligt i vores egen slagtilfælde forebyggelse klinik i løbet af de sidste otte års tæt opfølgning, jeg har ikke set sådan en ensartet nedgang," Moonis sagde. "Forskellen kan være relateret til en meget tæt opfølgning og indgriben efter behov. I vores slagtilfælde forebyggelse service, vi følger patienterne hvert halve år med den bedste medicinske management paradigmer."

Related Articles