Læger, patienter med odds på at afsløre fejl

August 25 by admin

Læger, patienter med odds på at afsløre fejl
Læger og patienter ofte taler forskellige sprog, når det kommer til at afsløre lægefejl, en fokusgruppe undersøgelse finder.

Når en fejl sker, patienter ønsker at høre alt om det i direkte termer - hvad der gik galt, konsekvenserne af fejlen, hvorfor det skete, hvordan det kan blive rettet, og hvad der bliver gjort for at sikre det ikke sker igen. Og de vil have lægen til at give de oplysninger, spontant, uden at skulle spørge en masse spørgsmål.

De fleste læger foretrækker at være mindre direkte, at sætte det bedst mulige spin på de oplysninger, måske ikke selv at sige direkte, at en fejl opstod.

Den ene ting, de har til fælles, siger en rapport i Februar 26 spørgsmålet om Journal of American Medical Association, er der behov for følelsesmæssig støtte, som ofte ikke kan gives på grund af begrænsninger, som de amerikanske medicinske og retssystemer.

Lægefejl har været et centrum for opmærksomhed på det seneste, da et institut for rapport Medicin anslået de er ansvarlige for 100,00 dødsfald om året i USA. Problemet blev forværret i løbet af weekenden med død af en teenageren pige efter Duke University læger gav hende et hjerte og lunger fra en donor med den forkerte blodtype.

Dr. Thomas G. Gallagher og hans kolleger ved University of Washington School of Medicine tilsammen 13 fokusgrupper - seks med patienter kun fire med kun læger, og tre med en blanding af læger og patienter for at diskutere emnet.

De blev præsenteret med to fejl scenarier. I den ene, at patienten får en dosis insulin, der er tifold for højt, fordi lægens ordre på "10 U" er forvekslet med "100 U." Patienten går i intensiv pleje, men i sidste ende kommer sig uden skader. I den anden, patienten udvikler unormale hjerterytmer forårsaget af for høje niveauer af kalium fordi lægen glemmer at se på resultaterne af en blodprøve.

Lægernes svar tyder på, at "læger måske ikke giver oplysningerne eller emotionel støtte, at patienter søger efter skadelige lægefejl", siger rapporten. På den anden side, "læger var også forstyrret når fejl sker, men var usikker på hvor at søge følelsesmæssig støtte," og så "institutioner bør også tage fat på de følelsesmæssige behov praktikere, der er involveret i lægefejl", siger rapporten.

Undersøgelsen bekræfter resultaterne af en anden vurdering, der blev gjort for at undersøge den medicinske uddannelse er nødvendig for at forbedre sikkerheden i medicin, siger Jonathan VanGeest, konsulent for National Patient Safety Foundation, som har foretaget vurderingen.

Både University of Washington undersøgelse og en, der VanGeest hjælp oprettet rapporten, at læger er under enormt pres på grund af lægefejl - ikke kun på grund af muligheden for en fejlbehandling jakkesæt, men også fordi deres omdømme er på spil. "Jeg skulle ramme en home run, hver gang op," tidsskriftet citerer en læge for at sige.

Begge undersøgelser acceptere det uundgåelige fejl, da intet system og ingen personer er perfekt, og se på, hvordan anerkender, at der er opstået en fejl, som begrænser traume for både læger og de mennesker, de behandler. Men programmer reducere forekomsten af ​​fejl er også i gang.

"Dette er starten på en række projekter," siger Gallagher, en professor i medicin og medicinsk historie og etik. "Vi gør en undersøgelse af læger til at forsøge at kvantificere nogle af disse holdninger, og vi planlægger at træne sundhedspersonale i at afsløre fejl."

"Et uddannelsesprogram er under udvikling," siger VanGeest. Den vil blive designet til at hjælpe lægerne behandle de "virkelig top tre områder, der er kritiske i lægefejl," siger han - medicin sikkerhed, juridiske spørgsmål og kulturelle begrænsninger på læger.

Mere information

En organisation, der giver oplysninger om lægefejl, og hvad der skal gøres ved dem er Duke University, der indrømmede sin fejl i transplantationen pigens død. Du kan også prøve Landspatientregisteret Safety Foundation.

Kilder: Thomas G. Gallagher, MD, professor, medicin, medicinsk historie og etik, University of Washington School of Medicine, Seattle; Jonathan VanGeest, Ph.D., konsulent, Nationalt Patient Safety Foundation, Chicago; 26 februar, 2003, Journal of American Medical Association

Related Articles