Kvinder kan behandles for aggressivt for slagtilfælde

August 6 by admin

Kvinder kan behandles for aggressivt for slagtilfælde


Kvinder med risiko for slagtilfælde kan behandles for aggressivt, viser en ny undersøgelse.

Problemet, siger ledende forsker Dr. Anthony Comerota, ligger i fortolkningen af ​​en standard test kaldet duplex ultralyd. Det bruges til at bestemme, hvornår operation eller stent - indsætte mesh rør til prop åbne arterier - er berettiget til at forhindre et slagtilfælde.

"Duplex ultralyd indebærer at tage ultralydsbilleder af blodkar og måling af hastighederne i blodkarrene," siger Comerota, direktør for Jobst Vascular Center i Toledo, Ohio.

"De kriterier, som vi bygger vores fortolkning af testen er hastigheden af ​​blodet flyder gennem halspulsårer (de to skibe i nakken, der sender blod til hjernen)," tilføjede han.

Hastigheden af ​​blodet menes at afspejle status for fartøjets indsnævring, med hurtigere strømmende blod typisk betyder, at fartøjet er indsnævret på grund af plakopbygning, en væsentlig årsag til slagtilfælde i disse arterier. Eksperter sammenligner det med et rør bliver klemt. Hvis du klemme det, blodet skal flyde hurtigere at komme igennem.

Når duplex ultralydsundersøgelse blev standardiseret, Comerota sagde, meget af den forskning blev udført på Veterans Administration sygehuse, med hovedsagelig mænd som forsøgspersoner.

Nu Comerota forskning viser, at "hastigheder blodgennemstrømningen i kvinder [til at begynde med] er højere end hastigheder af blodgennemstrømningen til mænd."

Resultaterne undersøgelsens skulle have været præsenteret mandag på den årlige internationale symposium om Endovaskulær terapi i Miami Beach, Fla.

Hos personer uden symptomer på vaskulær sygdom, en blokering af omkring 60 procent er grund til at foreslå en kirurgisk indgreb for at fjerne plak eller oprette en omfartsvej omkring plaque blokering, siger Comerota.

Men konstateringen af, at kvinders blod strømmer hurtigere "betyder, at vi burde revurdere vores fortolkning kriterier, fordi vi kan være over-diagnosticere en masse sygdom i disse kvinder," Comerota sagde.

I undersøgelsen, Comerota brugte duplex ultralyd til at analysere halspulsårer i 328 mænd og 241 kvinder og korreleret resultaterne med en arteriogram, en test, der kan måle forsnævring af arterien.

"Da vi kiggede på arteriograms, fandt vi mindre sygdom på arteriogram hos kvinder end vi forventede baseret på duplex resultater" Comerota sagde.

"Med den samme ultralyd konstatering kan et menneske rådes til at have kirurgi, men en kvinde må ikke," tilføjede han.

Ifølge American Heart Association, nogen dør af et slagtilfælde hvert 3,3 minut, hvilket gør den til den tredje-hyppigste dødsårsag i USA.

En anden ekspert, Dr. Barry T. Katzen, program direktør for symposiet og en klinisk professor i radiologi på University of Miami School of Medicine, sagde den nye undersøgelse er vigtig.

"En af de ting, denne undersøgelse fundet, er, at kvinders blod synes at flyde hurtigere til at begynde med, i hvert fald i halspulsåren, så resultaterne af ultralyd kan ikke være den samme for begge køn."

Så interessant som undersøgelsen resultatet er, Katzen tilføjede dog, at "Jeg tror, ​​vi har brug for at bekræfte dette med andre undersøgelser."

Katzen sagde Comerota foreslog, at kvinder ikke kan have behov for kirurgi, indtil blokeringen er 80 procent eller derover.

Ved hans institution, "vi faktisk tror på, at patienter, der ikke har haft symptomer, de burde nok ikke have stents eller kirurgi, indtil de kommer til over 80 procent blokering," sagde han, uanset køn.

Comerota sagde både kvinder og mænd kan gøre meget for at mindske slagtilfælde risiko, såsom ikke at ryge og kontrollere blodtrykket.

Related Articles