Kvindens Thyroid Tumor Udbytter Clues om hvordan man Kæmp Cancer

December 31 by admin

Kvindens Thyroid Tumor Udbytter Clues om hvordan man Kæmp Cancer


Nye genmutationer, der blev opdaget i en kræft i skjoldbruskkirtlen patients tumor give et fingerpeg om lægemiddelrespons og modstand, rapporterer forskerne.

Den 56-årige kvindelige patients dødelige form for kræft i skjoldbruskkirtlen uventet "smeltet væk" i 18 måneder efter behandlingsstart med everolimus (Afinitor), men så hendes tumor udviklet resistens over for lægemidlet.

Kræften spredt sig til hendes lunger trods kirurgi, stråling og kemoterapi.

Forskerne fandt to hidtil ukendte genmutationer i kvindens kræft. En mutation gjort kræft ekstremt følsomme over for anti-cancer drug everolimus, mens den anden senere udløses resistens over for lægemidlet.

Et nyt lægemiddel af denne type er ved at blive afprøvet i kliniske forsøg, og da patienten stadig er i live fire år efter sin diagnose hun vil modtage den eksperimentelle behandling, siger forskerne.

Undersøgelsen er offentliggjort i oktober 9 udgave af New England Journal of Medicine.

Dana-Farber Cancer Institute forskere sagde deres resultater viser, hvordan kontrol af en enkelte patients kræft DNA før behandling og igen efter kræft viser tegn på resistens kan hjælpe guide behandling.

"Dette er personlig, præcision medicin på sit bedste," undersøgelse ledende forfatter Dr. Jochen Lorch, en kræft i skjoldbruskkirtlen specialist på hoved og hals Treatment Center på Dana-Farber, i Boston, sagde i et institut pressemeddelelse.

"Undersøgelsen af ​​patienter med ekstraordinære respons kan give kritisk vigtige indsigter," undersøgelse første forfatter Dr. Nikhil Wagle, en onkolog på Dana-Farber, sagde i pressemeddelelse.

"Disse undersøgelser kan hjælpe os med at udvikle metoder til at matche patienter til narkotika, fremhæve effektive anvendelser for ellers misbrugt« behandlingsformer og designe nye terapeutiske strategier til at bekæmpe kræft, "Wagle forklaret.

Related Articles