Kronisk Relapse Prevention Plan

November 14 by admin

Tilbagefald opstår, når en narkoman vender tilbage til stofmisbrug efter en periode med ædruelighed. Forskellige udløser kan modregne eller forlænge et tilbagefald, herunder visse steder, mennesker og aktiviteter, der bringer minderne og følelser forbundet med afhængighed. At lære at genkende advarselstegn på tilbagefald er en af ​​de mest effektive måder at hjælpe med at forhindre en i at opstå.

Starte forfra

Relapse forebyggelse er mest effektiv, når en narkoman starter forfra med nye venner, nye hobbyer og et nyt syn på livet. Til at begynde med, kun tilbringe tid sammen med mennesker, der fører sober og tilfredsstillende liv. Deltag særlige interessegrupper, der tillader ligesindede at mødes og dele i deres lidenskaber sammen, eller opsøge nye venner i din foretrukne boghandel eller restaurant. Undgå kedsomhed ved at indgå i fritidsinteresser du nyder, såsom vandreture eller surfing, og arbejde hen imod en karriere, der gør du føler dig glad og opfyldt.

Deltagelse gruppemøder som Anonyme Alkoholikere på regelmæssig basis kan hjælpe addicts i bedring forblive ædru mens møde folk med samme baggrund. Ifølge PubMed.gov, dem, der suppleres døgnbehandling stofmisbrug behandling med opfølgende behandling i grupper som AA og NA havde højere succes end dem, der ikke gjorde. Rådgivning og andre former for "samtaleterapi", kan også være nyttige i at arbejde gennem de spørgsmål, der fører til afhængighed. For dem ude af stand til at deltage i rådgivning, kan journalisering giver en afsætningsmulighed for frustrationer samtidig medvirke til at påpege uønskede tankemønstre og adfærd.

Ting at undgå

Undgå højrisikoaktiviteter er afgørende for succes for enhver rehabiliteringsprogram. Undgå gamle hangouts og steder, der udløser ubehagelige følelser, indtil du er i stand til at håndtere dem uden frygt for tilbagefald. Skær kommunikation med forhandlere, misbrugere og folk, der tilskynder farlige adfærd, og undgå højrisiko-situationer, hvor din foretrukne stof sandsynligvis vil være til stede.

Kedsomhed er en stor trussel mod addicts i bedring. For at undgå denne faldgrube, ophold travlt med arbejde og fritidsinteresser og der er afsat tid til at slappe hver dag. Undgå unødig stress fra eksterne kilder, og kun fokusere på dine egne problemer, indtil du føler dig klar til at håndtere eksterne stressfaktorer. Udskift negative selv-snak med positive bekræftelser, der øger din selvtillid, og tøv ikke med at bede om hjælp, når du har brug for det.

Advarsler og sikkerhed

Hvis du eller nogen du kender tilbagefald i stof- eller alkoholmisbrug, søge hjælp omgående for at undgå personskade, død eller en tilbagevenden til fuld-blæst afhængighed.

Related Articles